Βορίδης στον Realfm 97,8: Είμαστε περήφανοι για τη βιομηχανία τροφίμων που έχουμε

Στις τιμές του ελαιολάδου, τις αποζημιώσεις των παραγωγών και τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης , ο οποίος βρέθηκε στο στούντιο του Realfm 97,8.

Ερωτηθείς εάν το Brexit θα έχει επιπτώσεις στη δική μας ενίσχυση από την Ευρώπη ο κ. Βορίδης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός είναι κοινή αγροτική πολιτική, πολιτικές συνοχής -αυτό που καταλαβαίνουμε ως ΕΣΠΑ-… ‘Έχουμε μείωση του προϋπολογισμού γιατί φεύγει η Μεγάλη Βρετανία η οποία ήταν συνεισφέρουσα στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Άρα αφού φεύγει κάτι, αν θέλω να διατηρήσω τα άλλα κατ’ελάχιστο στο ίδιο τότε πρέπει κάτι να προστεθεί, κάποιος πρέπει να συνεισφέρει παραπάνω. Αυτοί όμως που συνεισφέρουν λένε ‘έχουμε δώσει πολλά, δεν θέλουμε να συνεισφέρουμε’” και σημείωσε:

“Για την κοινή αγροτική πολιτική αυτό είναι συνδεδεμένο με κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τους παραγωγούς μας, το περίφημο green deal… Αυξημένες περιβαλλοντικές φιλοδοξίες της ΕΕ και ταυτόχρονα μείωση του προϋπολογισμού για την κοινή αγροτική πολιτική, εμείς ισχυριζόμαστε ως χώρα ότι δεν συμβαδίζουν”.

“Η βιομηχανία και μεταποίηση τροφίμων στην Ελλάδα είναι το 25% της μεταποίησης, είναι μία πολύ μεγάλη δραστηριότητα και δουλειά. Είμαστε περήφανοι για τη βιομηχανία τροφίμων που έχουμε. Μένουν να γίνουν πολλά”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου είπε μεταξύ άλλων: “Εγώ δεν γνωρίζω τα αθλητικά, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, δεν έχω ειδική γνώση και επομένως το μόνο που μπορώ να σας πω είναι αυτά που λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ζήτημα αυτό. Δεν έχω βαθύτερη γνώση του ζητήματος”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ