Νέα δημοσκόπηση: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πώς αξιολογούν την επιλογή Σακελλαροπούλου

Τα στοιχεία μίας νέας πανελλαδικής δημοσκόπησης βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για έρευνα που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το διάστημα 21-22 Ιανουαρίου με τη μέθοδο του δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου και σε δείγμα 1.210 ενηλίκων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 12,5 μονάδες διαφορά στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38%, έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν, το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως καταλληλότερο για Πρωθυπουργό, ενώ το 26% τον Αλέξη Τσίπρα και το 25% “κανέναν από τους δύο”.

Το 58% των ερωτηθέντων κρίνει ως “σίγουρα θετικά” και “μάλλον θετικά” την επιλογή του Πρωθυπουργού να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ το 31% την κρίνει “μάλλον αρνητικά” και “σίγουρα αρνητικά”.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, το 62% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι ανησυχεί “πολύ” και “αρκετά” για τις πρόσφατες εξελίξεις, δηλώσεις και προκλήσεις από την Τουρκία. Το 16% απάντησε “μέτρια”, ενώ το 16% δήλωσε πως “λίγο” και “ελάχιστα ως καθόλου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ