Παυλόπουλος: H αυθαιρεσία της Τουρκίας έχει υπερβεί τα όρια του θράσους

H αυθαιρεσία της Τουρκίας έχει υπερβεί τα όρια του θράσους και απειλεί ευθέως και απροκαλύπτως το διεθνές δίκαιο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν στα Ιεροσόλυμα.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Ισραηλινό Πρόεδρο για την συμβολή του Ισραήλ στον κοινό αγώνα ως προς την πιστή εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας κατά την συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι του 1982 και ως προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας της Τουρκίας. «Μιας αυθαιρεσίας, η οποία έχει υπερβεί τα όρια του θράσους και απειλεί ευθέως και απροκαλύπτως το διεθνές δίκαιο εν γένει. Τόνισα επίσης ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει στο ακέραιο τον ρόλο που της αναλογεί, ως προς τις εγγυήσεις εφαρμογής του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, επισήμανε, ότι είχε μια ιδιαίτερα εγκάρδια συνάντηση με τον «φίλο Πρόεδρο του κράτους του Ισραήλ» Ρεουβέν Ρίβλιν, κατά την οποία τον διαβεβαίωσε ότι η παρουσία του ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, συνιστά έμπρακτη και ειλικρινή συμμετοχή του ελληνικού λαού σε αυτές τις εμβληματικές εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα, αλλά και στον διεθνή αγώνα εναντίον του αντισημιτισμού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ