Πλακιωτάκης στον Realfm 97,8: Τι είπε για την απελευθέρωση των Ελλήνων ναυτικών

“Οι ναυτικοί μας επιστρέφουν σήμερα στην πατρίδα. Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες που έγιναν από το υπουργείο Ναυτιλίας, το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρεία είχαμε την κατάληξη του ευτυχούς αποτελέσματος”, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στους πέντε Έλληνες ναυτικούς που κρατούνταν όμηροι στο Καμερούν, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Γιώργο Χουδαλάκη.

“Πολλές φορές συνομιλίες ή διαπραγματεύσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν… Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ της ασφαλιστικής εταιρείας, της διαχειρίστριας εταιρείας με τους απαγωγείς. Αυτό μπορεί να κρατήσει από λίγες μέρες μέχρι και μερικούς μήνες. Στην περίπτωση μας είχαμε σχετικά μία γρήγορη διαπραγμάτευση. Η εντολή που είχαμε λάβει από τον Πρωθυπουργό ήταν να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιστρέψουν ασφαλείς στις οικογένειες τους οι ναυτικοί μας”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε:

“Πολλές φορές οι ίδιοι οι τοπικοί ένοπλοι φρουροί παίζουν τον ρόλο των πειρατών. Αυτό είναι το πρόβλημα. Σίγουρα θα πρέπει να απασχολήσει τη διεθνή ναυτιλία σε όρους ασφαλούς ναυσιπλοΐας… Είναι ένα φαινόμενο το οποίο είναι σε έξαρση, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη περιοχή”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ