Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που ανακοινώθηκε σήμερα.

Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας απαντά στο σχόλιο που έκανε νωρίτερα στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως: “γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι η Μυτιλήνη και η Λέσβος είναι το ίδιο νησί. Γκάφα είναι να λένε οι υπουργοί σου ότι οι μετανάστες ‘λιάζονται’ πριν ‘εξαφανιστούν’. Δεν είναι όμως απλά μια ακόμη γκάφα, να σε ερευνά η OLAF για κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων”.

Αντίθετα, υπογραμμίζει ο κ. Πέτρας, “η σημερινή Κυβέρνηση υλοποιεί ένα συνεκτικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Και παρεμβαίνει με αίσθημα ευθύνης όπου χρειάζεται. Ιδίως μάλιστα όταν το προσφυγικό-μεταναστευτικό διογκώνεται σε συνθήκες γεωπολιτικής αστάθειας στην περιοχή”.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: “Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Μητσοτάκη που του πήρε τελικά μόνο έξι μήνες και εφτά μέρες για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό”.

Και χαρακτήρισε ως “γκάφα ολκής” την προηγούμενη απόφαση του κ. Μητσοτάκη “να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα με τις μεγαλύτερες ροές προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη”.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για “χαοτική κατάσταση” που “δημιουργεί η ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ στο προσφυγικό”.

Σε δήλωσή του, ο κ. Χαρίτσης ασκεί κριτική στον Πρωθυπουργό κατηγορώντας τον “αναγνωρίζει με καθυστέρηση έξι μηνών το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό και προχωρά στην επανασύσταση του υπουργείου που ο ίδιος κατήργησε”.

“Τοποθετεί μάλιστα ως επικεφαλής του τον κ. Μηταράκη, προκειμένου να σταματήσει το άλλο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τις εσωτερικές κόντρες στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας”, τονίζει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει: “Ελπίζουμε τουλάχιστον να πείσει για την κίνησή του αυτή και τον υπουργό του κ. Χρυσοχοϊδη που μόλις προ δύο μηνών δήλωνε ότι δεν χρειάζεται αυτόνομο υπουργείο Μετανάστευσης”.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ