Τι θα περιλαμβάνουν οι νέες ταυτότητες

“Οι νέες ταυτότητες είναι ουσιαστικά για να παρέχουμε στους πολίτες υπηρεσίες από το σπίτι και από τη δουλειά τους. Η ταυτότητα να μην είναι απλά ένα έγγραφο πιστοποίησης της δεκαετίας του ’60 και του ’70 με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία. Να είναι κάτι όπως κάνουν άλλες χώρες, αυτό το κάνουν πολύ καλά οι Εσθονοί, έχουν φτιάξει ταυτότητες που μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με το κομπιούτερ τους ” ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,Κυριάκος Πιερρακάκης στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε “η ιδέα είναι στο διαγωνισμό των νέων ταυτοτήτων, ο οποίος είναι θέμα ημερών πλέον να ξεκινήσει, θα περιλαμβάνονται στις νέες ταυτότητες ψηφιακές υπογραφές σε κάθε μία από αυτές. Δηλαδή θα μπορεί ο κάθε πολίτης να υπογράφει έγγραφα ψηφιακά. Αυτό βέβαια απαιτεί και μια νομοθετική παρέμβαση πρόσθετη από την πλευρά του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η νομοθετική αυτή παρέμβαση θα έρθει στις αρχές του έτους σε ένα ευρύτερο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες, όπως απλοποιήσεις σε γραφειοκρατικές διαδικασίες”.

“Το έτος 2020 είναι ένα έτος πολλαπλών παρεμβάσεων και ταυτόχρονα θα κάνουμε και το ψηφιακό ΚΕΠ, το gov.gr. Έχουμε δει τι κάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν ένα αντίστοιχο δικό τους site, μια πύλη του πολίτη και είναι ουσιαστικά η αλληλεπίδραση του πολίτη με το κράτος είτε σε επίπεδο πληροφοριών πχ να μάθω πώς θα βγάλω δίπλωμα οδήγησης είτε σε επίπεδο υπηρεσιών. Εμείς έχουμε πει ότι θα ξεκινήσουμε με δύο υπηρεσίες την εξουσιοδότηση και την υπεύθυνη δήλωση. Να μην χρειάζεται αν θέλεις να πας στα ΚΕΠ και να το κάνεις από τον υπολογιστή σου. Αυτό είναι εκατομμύρια επισκέψεις τον χρόνο, άρα θεωρούμε ότι πολλούς συμπολίτες μας θα τους βοηθήσουμε, εργαζόμενους, άτομα που έχουν δυσκολίες” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ