Τσίπρας: Με τις επελάσεις των ΜΑΤ, λες και βρισκόμαστε σε κατεχόμενη χώρα, δεν διασφαλίζεται το αίσθημα ασφάλειας – ΒΙΝΤΕΟ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, με αφορμή τις καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής βίας και στον απόηχο των σημερινών επιχειρήσεων της αστυνομίας στο Κουκάκι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποτελεί ”απάτη το δόγμα σας περί δήθεν ασφάλειας, το δόγμα περί νόμου και τάξης”, λέγοντας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “ούτε στον νόμο ούτε στην τάξη πιστεύετε. Διότι όταν ο νόμος δεν σας βολεύει, τον αλλάζετε, όπως κάνατε με τον διοικητή της ΕΥΠ που δεν είχε πτυχίο, αλλά αλλάξατε τον νόμο ώστε να μπορεί να είναι διοικητής χωρίς πτυχίο”.

Ούτε όμως στην τάξη πιστεύετε, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως “με τις επελάσεις των ΜΑΤ, λες και βρισκόμαστε σε κατεχόμενη χώρα δεν διασφαλίζεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών”. Και πρόσθεσε: “Εκτός κι αν οι εικόνες αστυνομικών που κακοποιούν και ξεγυμνώνουν νέους ανθρώπους, που φορούν κουκούλες σε πολίτες -λες και προορίζονται για το Γκουαντανάμο- μόνο και μόνο επειδή ζητούν την εφαρμογή του νόμου και την παρουσία εισαγγελέα για την είσοδο στην οικία τους- αν οι εικόνες αστυνομικών να ασχημονούν με χίλιους δυο τρόπους, χωρίς μάλιστα να υπολογίζουν την παρουσία μαρτύρων, είναι εικόνες μιας ευνομούμενης χώρας”.

Απευθυνόμενος ξανά στον Πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας είπε πως “ασφάλεια κ. Μητσοτάκη δεν εξασφαλίζει η παράλογη, υπερβολική και κάποτε φασιστικού τύπου βία εναντίον πολιτών και κυρίως τη στιγμή κυριαρχεί ξανά γενικευμένη ανασφάλεια, στην εργασία, στην κοινωνία”. Καταλήγοντας επί του ζητήματος, σημείωσε πως “όταν συμβαίνουν όλα αυτά, η επίδειξη αστυνομικής βίας δεν αποσκοπεί ούτε στη δημόσια τάξη, ούτε στην κοινωνική γαλήνη, ούτε στην ασφάλεια, αλλά αποσκοπεί στην τρομοκράτηση, στην καταστολή, στον εκφοβισμό” και εξέφρασε την ελπίδα ο Πρωθυπουργός να καταδικάσει αυτά τα περιστατικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ