Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Ο Ερντογάν θέλει να επιβάλλει με τσαμπουκά την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας

“Αυτή η δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι αναμφίβολα θετική, αλλά νομίζω ότι δεν αρκεί για να βάλει φρένο στις επιθετικές διεκδικήσεις του Ερντογάν” δήλωσε στον Realfm 97,8, ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα πρόσθεσε “αυτό που χρειάζεται είναι να ενεργοποιηθούν κυρώσεις κατά του καθεστώτος Ερντογάν, οι οποίες όμως αυτή τη στιγμή δεν έχουν ενεργοποιηθεί. Η ΕΕ καταδικάζει αυστηρά στα λόγια, αλλά δεν υλοποιεί κυρώσεις. Το ΝΑΤΟ ακολουθεί στάση ουδετερότητας και ο Τραμπ ακόμα χειρότερα κάνει πλάτες στον Ερντογάν. Νομίζω ότι πέρα από τις τακτικές κινήσεις, χρειάζεται να επεξεργαστούμε ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο και αυτό απαιτεί συνεννόηση των κομμάτων και του Πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα, έτσι ώστε να προετοιμάσουν σωστά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς δημόσια φλυαρία και ένα ακόμα όπλο που υπάρχει πάγια στη φαρέτρα της εθνικής πολιτικής από την περίοδο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που είναι η προετοιμασία ενός συνυποσχετικού για την προσφυγή στη Χάγη“.

“Ο Ερντογάν θέλει να επιβάλλει με τσαμπουκά την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, και ποντάρει και στη στάση του διεθνούς παράγοντα, που δεν είναι όπως θα την θέλαμε. Εμείς έχουμε όπλο το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και πρέπει να αξιοποιήσουμε και αυτό το οπλοστάσιο χωρίς αυταπάτες για το πώς λειτουργούν τα πράγματα στη διεθνή σκηνή” τόνισε.Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ