Χαιρετισμός Παυλόπουλου κατά την απονομή του βραβείου στον Στέφανο Τσιτσιπά ως κορυφαίου αθλητή της χρονιάς

«Κύριε Τσιτσιπά, φίλε Απόστολε -θα μου επιτρέψεις να μιλάμε στον ενικό γιατί γνωριζόμαστε εδώ και καιρό- θέλω να διαβιβάσεις στον Στέφανο την βεβαιότητα ότι για εμάς, τους Έλληνες, για μένα προσωπικώς, αλλά πολύ περισσότερο για την Κοινωνία μας, για την Νέα Γενιά, εκφράζει ένα πραγματικό πρότυπο Αριστείας. Το αξίζει, γιατί είναι ένα πρότυπο, το οποίο ταυτοχρόνως δίνει -ιδίως στην Νέα Γενιά- και ένα παράδειγμα, ένα υπόδειγμα, ένα πρότυπο, που σημαίνει ότι για να φθάσει στην κορυφή, και πολύ περισσότερο για να φθάσει στον «Όλυμπο» -για να το πω έτσι- χρειάζονται, οπωσδήποτε, τρία πράγματα», ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την απονομή του βραβείου στον Στέφανο Τσιτσιπά ως κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στην 66η τελετή απονομής αθλητικών βραβείων 2019 των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών.

Και πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος: «Φυσικά, χρειάζεται να έχει κανείς ταλέντο, σε οποιοδήποτε χώρο δημιουργίας. Χωρίς το ταλέντο δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς σε τέτοιο βαθμό. Το δεύτερο, χρειάζεται ψυχή. Χωρίς την δύναμη ψυχής, δεν μπορείς να υπηρετήσεις αυτό το ταλέντο, αφού δεν πιστεύεις στις δυνατότητές σου. Και το τρίτο και το σπουδαιότερο: Χρειάζεται δουλειά. Ξέρω πόσο έχει δουλέψει ο Στέφανος, ξέρω πόσο έχετε δουλέψει μαζί όλη η οικογένεια. Ας είναι κυρίως αυτή η άοκνη προσπάθεια, αυτή η υποδειγματική δουλειά ένα παράδειγμα για την Νέα Γενιά μας, που έχει τεράστιες δυνατότητες, ότι χωρίς αυτή δεν μπορείς να πετύχεις τα μεγάλα και τα σημαντικά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ας μην πιστεύουμε ότι κάτι θα μας έρθει -ας το πω έτσι- «από τον ουρανό». Να διαβιβάσεις, λοιπόν, τις ευχαριστίες μας και τις ευχές μας, να είναι γερός πάνω απ΄ όλα, και, κυρίως, να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο».

«Και ευχαριστώ και εσάς, τον ΠΣΑΤ, γιατί για μιαν ακόμη φορά, με τον δικό σας τρόπο, εκφράζετε και υπηρετείτε την Αριστεία στον χώρο του Αθλητισμού. Βραβεύετε τους καλύτερους και δίνετε και εσείς ένα παράδειγμα στην Νέα Γενιά, που είναι και το μέλλον του Τόπου μας», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ