Προανακριτική: Καταθέτει ο Φρουζής – Απορρίφθηκε το αίτημα Παπαγγελόπουλου για εξαιρέσεις – Χωρίς Πολάκη και Τζανακόπουλο η συνεδρίαση – ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς την παρουσία του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου και με μόνο εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ τον Σπύρο Λάππα συνεχίζει τις εργασίες της η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο.

Όπως μεταδίδει ο Γιώργος Λυκουρέντζος για το real.gr, ο κύριος Λάππας εξήγησε ότι στη συζήτηση για τα διαδικαστικά θα είναι ο μόνος οποίος θα εκπροσωπεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά τους κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο όλα δείχνουν ότι δεν θα δώσουν το «παρών» στη συνεδρίαση επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση στον ΣΥΡΙΖΑ να μην υπάρξει νέος κύκλος έντασης.

Καταθέτει ο Φρουζής

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis Hellas, Κωνσταντίνος Φρουζής μπήκε στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η Προανακριτική Επιτροπή ώστε να ξεκινήσει την κατάθεσή του.

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα ΣΥΡΙΖΑ και Παπαγγελόπουλου

Νωρίτερα, η συζήτηση στην Επιτροπή άρχισε με εξέταση του πρώτου αιτήματος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την ανάκληση της εξαίρεσης των κ.κ Τζανακόπουλου και Πολάκη. Το αίτημα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους Νέας Δημοκρατίας και Κινήματος Αλλαγής.

Κατόπιν αυτού, η επιτροπή εξέτασε το δεύτερο αίτημα για εξαίρεση των βουλευτών Πλεύρη-Κυρανάκη (Ν.Δ) και Κεγκέρογλου (ΚΙΝ.ΑΛ), το οποίο επίσης απορρίφθηκε.

Νωρίτερα, πληροφορίες του real.gr, ανέφεραν ότι ο κ. Πλεύρης θα ζητούσε από την επιτροπή να εξετάσει αν συντρέχουν λόγοι εξαίρεσής του δηλώνοντας ότι θα αποδεχθεί την όποια ετυμηγορία χωρίς ενστάσεις παρά το γεγονός ότι ο ίδιος θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος εξαίρεσής του.

Πολάκης: Εδώ είμαστε…

«Προς βοθροκάναλα και βοθροσάιτ ενταύθα: Μην κάνετε τους πόθους σας “ρεπορτάζ” για να καλύψετε την αντισυνταγματική και παράνομη “απόφαση” εξαίρεσης μας», αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης από τη Βουλή που βρίσκεται.

«Μέσα στην προανακριτική αυτή τη στιγμή είναι μόνο ο Σπύρος Λάππας από εμάς», προσθέτει ο κ. Πολάκης στην ανάρτηση που έκανε και καταλήγει ως εξής: «Εδώ είμαστε…».

«Περιμένουμε την εξέλιξη της αίτησης που έχει καταθέσει ο Παπαγγελόπουλος. Μόνο ο Σπύρος ο Λάππας είναι από εμάς μέσα στην επιτροπή. Οι άλλοι 6 είμαστε εδώ στη Βουλή σε άλλο χώρο», απάντησε ο Παύλος Πολάκης σε ερώτηση που του τέθηκε στο Facebook.

Δείτε την ανάρτηση:

σχολίασε κι εσύ