ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική: Προκαλούμε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να εφαρμόσουν γι’ αυτούς τους ίδιους όσα εφάρμοσαν για τη μειοψηφία

Το θέμα της εξαίρεσης μελών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ από την προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που θα τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση, δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, σημειώνει η Κουμουνδούρου, προκαλώντας τα δύο κόμματα να εφαρμόσουν και γι’ αυτούς τους ίδιους όσα εφάρμοσαν για τη μειοψηφία. “Ειδάλλως θα επιβεβαιώσουν σε όλους τους πολίτες ότι είναι απλοί δικολάβοι και πραξικοπηματίες με θεσμικό περιτύλιγμα”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της υποτιθέμενης σκευωρίας θα τεθεί μετά από σχετική αίτηση του συνηγόρου του κ. Παπαγγελόπουλου το θέμα της εξαίρεσης μελών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ από την επιτροπή καθώς προκύπτουν υπόνοιες μεροληψίας τους. Ο λόγος εξαίρεσης, δηλαδή, που προβάλλεται, και μάλιστα από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, είναι ταυτόσημος με τον λόγο εξαίρεσης που επικαλέστηκε η πλειοψηφία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου (άρθρο 15 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας)”.

Όπως υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευσης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή δήλωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει για τη σύνθεσή της και πολύ περισσότερο να εξαιρέσει μέλη της. Αντίθετα κάτι τέτοιο προσκρούει ευθέως στις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής, στις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και τελικά στο ίδιο το Σύνταγμα”. Συνεχίζει, σημειώνοντας πως παρόλα αυτά η πλειοψηφία αποφάσισε την εξαίρεση, “εκτρεπόμενη από τις αρχές της κοινοβουλευτικής λειτουργίας”.

Και απευθύνεται σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ: “Το θέμα λοιπόν που τίθεται σήμερα δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ: Θα μείνουν πιστοί σε όσα έλεγαν τόσες μέρες ή θα αποφασίσουν με άλλα μέτρα και σταθμά επειδή το αίτημα αφορά εκείνους; Αν επιλέξουν το δεύτερο, θα εξευτελίσουν ακόμη περισσότερο τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, την Επιτροπή και τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους. Τους προκαλούμε λοιπόν να εφαρμόσουν και για αυτούς τους ίδιους όσα εφάρμοσαν για τη μειοψηφία. Ειδάλλως θα επιβεβαιώσουν σε όλους τους πολίτες ότι είναι απλοί δικολάβοι και πραξικοπηματίες με θεσμικό περιτύλιγμα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ