Ο Ανδρέας Λοβέρδος στον Realfm 97,8 για το πρωτοσέλιδο της Realnews: Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες που δίνει ο Μανιαδάκης

“Τον κ. Μανιαδάκη δεν τον γνώριζα. Το όνομά του ήταν γνωστό γιατί ήταν καθηγητής Δημόσιας Υγείας, τελεία και παύλα. Δεν τον γνώριζα, δεν τον συναντούσα, δεν τον είχα συναντήσει ποτέ, δεν συνεργάστηκε μαζί μου, δεν συνεργάστηκα μαζί του και όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά σε έγγραφό του προς τις αμερικανικές αρχές, το οποίο κατέθεσα στη Βουλή, προσθέτει σωστά και με ακρίβεια ότι ουδέποτε ζήτησα τη γνώμη του για οποιοδήποτε θέμα” είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος στον Realfm 97,8, αναφορικά με το δημοσίευμα της Realnews για την κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε ότι “ούτε σε διάδρομο τον συνάντησα. Ήταν μέλος της επιτροπής Μόσιαλου, μιας επιτροπής που ιδρύθηκε με μνημονιακή υποχρέωση. Προσπάθησαν να μου τον καταγράψουν ως σύμβουλο οι ελληνικές αρχές. Γιατί όλα αυτά; Γιατί όπως λέω χαρακτηριστικά η σκευωρία Novartis πολιτική – οικονομική. Υπάρχει οικονομικό αντικείμενο, το οποίο κυνηγούν κάποιοι άνθρωποι στις ΗΠΑ”.

“Στο βαθμό λοιπόν που αποκαλύπτεται ένα σκάνδαλο και τιμωρείται η Novartis, οι άνθρωποι αυτοί που συνέβαλαν στην τιμωρία έχουν ένα τεράστιο οικονομικό όφελος, νομίζω 10% έως 30% από το πρόστιμο που επιβάλλεται στην εταιρεία, το οποίο είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ” πρόσθεσε.

“Εγώ από τον τίτλο δεν το κατάλαβα αλλά μέσα σε αυτά που γράφει η εφημερίδα σας είναι νομίζω ανάγλυφο το τι έχει συμβεί. Ο κ. Μανιαδάκης εξετάζεται στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2018, δηλαδή αφού έχει σταλεί στη Βουλή ο φάκελος, εστάλη νομίζω στις 5 Φεβρουαρίου του 2018. Εκεί δεν ερωτάται από τους Αμερικανούς για πολιτικούς αλλά για όσα ξέρει για τις αυξημένες συνταγογραφήσεις, αν κατάλαβα καλά, ερωτάται τεχνικά θέματα ως ειδήμων και το σκάνδαλο έχει την όψη για τους Αμερικανούς εκείνη τη στιγμή αθέμιτες συνταγογραφήσεις, αθέμιτες πρακτικές, αύξηση κερδών. Μάλιστα. Στη συνέχεια τον Αύγουστο του 2018, αφού στη Βουλή έχει γίνει χαμός, εξετάζεται στη Βιέννη από τους Αμερικανούς και πάλι, αφού έχει προηγηθεί ο συνδυασμός των εισαγγελέων διαφθοράς με τις αμερικανικές αρχές και αφού Έλληνες παράγοντες που προσπαθούν να αποκαλύψουν το σκάνδαλο, ιδιώτες έχουν πάει στις ΗΠΑ με άλλους προστατευόμενους μάρτυρες που είναι ο ένας τουλάχιστον, απολύτως βέβαιο από όσα είπε η κ. Τουλουπάκη στην επιστολή της” τόνισε.

“Όλα αυτά θα ειπωθούν με λεπτομέρειες στη Βουλή και θα αποκαλυφθεί ότι η σκευωρία είναι πολιτική και οικονομική. Ωστόσο αιφνιδίασε το πρωτοσέλιδό σας χθες. Όσο κι αν ξέρεις, δεν το πιστεύεις όταν το βλέπεις γραμμένο. Και η ανάλυση που έχει μέσα η συνέντευξη, οι λεπτομέρειες που δίνει ο Μανιαδάκης με τις ερωτήσεις των συνεργατών σας είναι νομίζω ανατριχιαστικές. Όσο κι αν ξέρω το θέμα, όσο κι αν το έχω παρακολουθήσει, όσο κι αν στην οργή και στη δύναμή μου το γεγονός ότι πάνε να με συνδέσουν με δύο άγνωστά μου πρόσωπα, τον Φρουζή και τον Μανιαδάκη, όσο κι αν αυτό μου δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι θα τους καθίσω στο σκαμνί. Εν πάση περίπτωση όταν διαβάζεις και τόσο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σηκώνεις τα χέρια. Λες τι είναι αυτό που τους καθοδηγούσε για να λειτουργήσουν έτσι” κατέληξε.Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ