• "Θύελλα" στην Προανακριτική για τη Novartis - Εξαιρέθηκαν οι Τζανακόπουλος και Πολάκης

  7:45 μμ, Τρίτη 29 Οκτ 2019 7:45 μμ, Τρίτη 29 Οκτ 2019

  Με 16 ψήφους υπέρ και με τον ΣΥΡΙΖΑ να απέχει, εξαιρούνται από την Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης.

  Προηγήθηκε μία συνεδρίαση σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, καθώς στο αίτημα του ΚΙΝΑΛ αντέδρασε έντονα ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης και για μετατροπή της Επιτροπής σε… χούντα!

  «Η τοποθέτηση Ραγκούση περί χουντοεπιτροπης θα πρέπει να καταδικαστεί. Να αναιρέσουν. Εκθέτουν τον κοινοβουλευτισμό. Αλλά κόμματα χρησιμοποίησαν τέτοια φρασεολογία στο πρόσφατο παρελθόν», τόνισε ο Κώστας Καραγκούνης.

  Ακολούθησε έντονος διάλογος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάννη Μπουγά. «Έχετε μετατρέψει την Επιτροπή σε χούντα», φώναξε ο κ. Ραγκούσης. Ακούγοντας τον Πρόεδρο της Επιτροπής να τον προειδοποιεί πως θα τον αποβάλλει, συνέχισε: «Να με αποβάλλετε και να φωνάξετε και την Φρουρά».

  Ο κ. Μπουγάς απείλησε πως θα εφαρμόσει το άρθρο 160Α του Ποινικού Κώδικα περί διατάραξης των συνεδριάσεων, το οποίο προβλέπει ποινές φυλάκισης!

  «Θα οδηγήσετε ενώπιον δικαστηρίου βουλευτές που τους έστειλε ο ελληνικός λαός εδώ;» διερωτήθηκε σε έντονο ύφος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

  Όταν επισημάνθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως η διαδικασία καθυστερεί την εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή, Μαρκόπουλος και Πλεύρης αντέτειναν: «Τώρα σας έπιασε ο πόνος. Τέσσερα χρόνια δεν τον καλέσατε ούτε μια φορά. Με εμάς έρχεται πρώτη φορά». Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Νικολακόπουλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η συμπεριφορά τους είναι σαν εκείνη της Χρυσής Αυγής.

  Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθαρίζουν ότι οι απειλές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα τους αναγκάσουν σε αναδίπλωση και πως θα επιμείνουν στην ανάγκη αποχώρησης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ λόγω νομικού κωλύματος. Υπενθυμίζουν, μάλιστα, ότι κατά την διάρκεια της Εξεταστικής για την Υγεία που είχε συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018, είχε ζητηθεί από την Κουμουνδούρου η εξαίρεση των Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη, αίτημα που έγινε αποδεκτό από την τότε αντιπολίτευση της ΝΔ.

  Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «η επιχειρούμενη εξαίρεση βουλευτών είναι καταφανώς παράνομη, αντιθεσμική και συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και διεμήνυσε νωρίτερα πως οι βουλευτές του δεν πρόκειται ούτε να την αποδεχθούν ούτε να τη νομιμοποιήσουν.

  Πηγή: ant1news.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα