Διαματάρης στον Realfm για την ψήφο των αποδήμων: Δεν διαφωνώ με τον Πρωθυπουργό – Είναι ντροπή για τα κόμματα της αντιπολίτευσης που βάζουν όρους

Διευκρινίσεις για τη διαφοροποίηση του από την προωθούμενη ρύθμιση για την ψήφο των αποδήμων και την ύπαρξη του λεγόμενου “κόφτη” των 35 ετών έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Νίκο Ρογκάκο.

“Να διευκρινίσω κάτι, ούτε διαφωνώ με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν αυτό. Άρα να μην υπάρχει καμία ανησυχία όσον αφορά το σημείο αυτό. Αυτό που είπα είναι ότι είναι ντροπή για τα κόμματα της αντιπολίτευσης που βάζουν όρους”, είπε ο κ. Διαματάρης.

“Η γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφής. Θέλει να μας διευκολύνει εμάς τους απόδημους. Θέλει να μας διευκολύνει να ψηφίζουμε από τα μέρη που ζούμε, χωρίς να αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στους τόπους καταγωγής μας στην Ελλάδα… Όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης βάζουν τέτοιους όρους λογικό είναι ο Πρωθυπουργός αλλά και ο αγαπητός μου φίλος ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Εσωτερικών, να σκεφτούν τι, η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Άρα ας κάνουμε μία αρχή, να ξεκινήσουμε από κάπου, αυτή είναι η όλη υπόθεση”, σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε:

“Ασφαλώς διαφωνώ με τα 35 χρόνια, το ίδιο διαφωνεί και ο Πρωθυπουργός. Εφόσον χρειαζόμαστε 200 ψήφους και δεν τις έχουμε τις 200 ψήφους, ας κάνουμε μία αρχή έστω με αυτούς τους κακούς όρους και αργότερα το ξαναβλέπουμε το θέμα. Οι όροι δεν είναι δικοί μας, αλλά αναγκαζόμαστε να κάνουμε υποχώρηση… Από τη στιγμή που διάφορα κόμματα της αντιπολίτευσης επιμένουν και βάζουν όρους που δεν πρέπει να βάζουν, επειδή είναι καιρός να δοθεί το δικαίωμα έστω σε ένα μέρος να ψηφίζει στις εκλογές στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι η σύσφιξη των σχέσεων των απόδημων Ελλήνων με τη μητέρα πατρίδα και αντιστρόφως”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ