• ΣΥΡΙΖΑ: Χονδροειδή ψεύδη, στρεβλώσεις και ένοχα κενά στον απολογισμό των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη

  10:28 μμ, Τρίτη 15 Οκτ 2019 10:28 μμ, Τρίτη 15 Οκτ 2019

  Πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον απολογισμό των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκης, που παρουσίασε ο Στέλιος Πέτσας, κάνοντας λόγο για “απίστευτη επινοητικότητα της ΝΔ στην κατασκευή εικονικής πραγματικότητας”.

  Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως “με περισσό θράσος, η κυβέρνηση παρουσιάζει μια εικόνα της οικονομίας που είναι σαν να προέκυψε από τις 8 Ιουλίου και μετά. Μόνο θαυματοποιοί θα μπορούσαν μέσα σε 100 μέρες να παρουσιάσουν τέτοια βελτίωση των οικονομικών από το μηδέν, όπως επιχείρησε να την παρουσιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος”.

  Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση για “χονδροειδή ψεύδη” και “στρεβλώσεις” σε αυτόν τον απολογισμό. “Όπως για παράδειγμα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τις συντάξεις χηρείας. Στην πραγματικότητα τις αύξησε και δρομολόγησε την απόδοσή τους τον Ιούλιο ενώ η νέα κυβέρνηση καθυστέρησε κατά δύο μήνες. Ή ότι ελήφθησαν πρωτοβουλίες κατά της κλιματικής αλλαγής που δεν τις έχει δει κανείς μέχρι σήμερα”, αναφέρει η Κουμουνδούρου σε σχετική ανακοίνωση.

  Κυρίως όμως, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο απολογισμός περιέχει ένοχα κενά. “Καταρχάς για τις κυβιστήσεις της νέας κυβέρνησης αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία. Έτσι η άμεση διαπραγμάτευση για μείωση των «εξωπραγματικά υψηλών πλεονασμάτων» μετατέθηκε για το 2021, στερώντας θετικά μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών ύψους 2 δις το 2020. Επιπλέον, η κυβέρνηση όχι μόνο θα εφαρμόσει την άλλοτε ‘προδοτική’ Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και θα την ‘τιμήσει’. Ή ότι η πυρκαγιά στο Μάτι οφείλεται τελικά στην κλιματική αλλαγή και ο αρχηγός της αστυνομίας κ. Τσουβάλας που είχε αποπέμψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε πολιτικός υπεύθυνος. Όπως επίσης και ότι οι προσφυγικές ροές δεν οφείλονται πια στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε γεωπολιτικούς λόγους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ένα πραγματικό μπάχαλο, ως αποτέλεσμα της ανικανότητας και των ιδεοληψιών της ΝΔ”, υπογραμμίζει.

  Επιπρόσθετα, κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι ξέχασε να αναφέρει “την επιθετική επαναφορά των δήθεν ‘αναπτυξιακών’ πρακτικών που οδήγησαν την οικονομία στην κρίση και τη χώρα στη χρεοκοπία. Τις σκανδαλώδεις διατάξεις υπέρ των φίλων επιχειρηματιών της κυβέρνησης, τη δημιουργία κλίματος αδιαφάνειας και έλλειψης κανόνων, την μνημονιακή επίθεση στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Και βεβαίως ο κ. Πέτσας ξέχασε να αναφερθεί στο μοναδικό πράγμα για το οποίο ήταν έτοιμη η νέα κυβέρνηση: την κατάληψη του κράτους από τις στρατιές των ‘δικών της παιδιών’ που κοστίζει κάμποσες δεκάδες εκατομμύρια στους φορολογούμενους”.

  Καταλήγοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως “οι πολίτες έχουν ήδη αρχίσει να συνειδητοποιούν πόσο οπισθοδρομική είναι η νέα κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δίπλα τους, σταθερός συνοδοιπόρος στα οράματα και τους αγώνες τους για μια δικαιότερη Ελλάδα”.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα