• Γεννηματά: Θα ψηφίσουμε την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis - Στοχοποιούν το ΚΙΝΑΛ γιατί έχει επιλέξει αυτόνομη πορεία

  3:55 μμ, Πέμπτη 19 Σεπ 2019 3:55 μμ, Πέμπτη 19 Σεπ 2019

  Το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση Novartis, γνωστοποίησε η Φώφη Γεννηματά, διευκρινίζοντας ότι το κόμμα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης και ανάδειξης των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων “όσο ψηλά και αν βρίσκονται”.

  Κατά την ομιλία της στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η κ. Γεννηματά επιτέθηκε τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για ανούσιες αντιπαραθέσεις των δύο που “εκτός από την πόλωση για μικροκομματικά οφέλη φαίνεται ότι ήταν και το προκάλυμμα διευθετήσεων στο παρασκήνιο. Δεν πρόκειται φυσικά ούτε για πολιτική γενναιοδωρία όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης ούτε για φτηνό τακτικισμό όπως λέει ο κ. Τσίπρας. Πρόκειται για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και ισορροπιών όχι μόνο στο εσωτερικό τους αλλά και μεταξύ τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κος Μητσοτάκης έσπευσε να ανακοινώσει την απόφασή του πριν καν έλθει ο φάκελος στη Βουλή”.

  Όπως υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, “εν τέλει αυτό που μένει είναι ότι όπως δεν μίλησε ποτέ ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της ΝΔ την Καραμανλική περίοδο, έτσι σπεύδει να παραγράφει ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του κ. Τσίπρα παντού, σε όλα τα θέματα” και πρόσθεσε: “Εμείς θα ψηφίσουμε την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και εκεί θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναζητώντας και αναδεικνύοντας τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Και βέβαια οποιαδήποτε σκέψη, όπως προκύπτει από αποκαλυπτικές δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών για δήθεν αναρμοδιότητα της επιτροπής η άλλα δικονομικά προσχήματα για την fast track αναπομπή του φακέλου στην δικαιοσύνη”.

  Ο Μητσοτάκης ‘ξετυλίγει ήδη την βαθιά συντηρητική του ατζέντα

  Αναφερόμενη στην κυβερνητική πολιτική, η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε στον Πρωθυπουργό ότι "ξετυλίγει ήδη την βαθιά συντηρητική του ατζέντα” και έκανε λόγο για ένα "δήθεν ‘αναπτυξιακό’ νομοσχέδιο”, που “επιχειρεί να απαξιώσει τις συλλογικές συμβάσεις, να ενισχύσει την εργοδοτική αυθαιρεσία, να μειώσει δραστικά τα δικαιώματα και τις αμοιβές των εργαζομένων”.

  “Η διαφορά μας με την ΝΔ είναι ουσιαστική και ιδεολογική”, τόνισε η κ. Γεννηματά και εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ: “Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα φθηνής και απαξιωμένης εργασίας. Στηρίζουν την ανταγωνιστικότητά της χώρας στις μειωμένες αμοιβές, στην υποβάθμιση των όρων εργασίας και των συλλογικών ρυθμίσεων. Γι΄ αυτό και έσπευσαν τα παπαγαλάκια του Μαξίμου να μας επιτεθούν, ώστε να μην γίνει διάλογος, να συσκοτισθεί η ουσία των παρεμβάσεών τους. Ασχολήθηκαν με το κόκκινο του γραφικού μιας ανάρτησης στο διαδίκτυο για να μην φανεί το μαύρο της πολιτικής τους. Αλλά στον πόλεμο διαστρέβλωσης, αποδόμησης και απαξίωσης χρειάζεται αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση. Και αυτή θα είναι η δική μας απάντηση!”.

  Όχι παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο

  Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε την προειδοποίησή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: "Όχι παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο. Τα παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο και τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την απαξίωση της πολιτικής. Και η απαξίωση της πολιτικής κόντεψε να τινάξει τη χώρα στον αέρα! Καθαρές κουβέντες λοιπόν!”.

  Όπως εξήγησε, “ούτε η απλή αναλογική μπορεί να εκβιάσει συνεργασίες στη σημερινή πολιτική συγκυρία, ούτε τα πλειοψηφικά συστήματα με υψηλά bonus που μετατρέπουν τις λαϊκές μειοψηφίες σε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες απαντούν στο πολιτικό πρόβλημα. Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα με κυβερνήσεις ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με την αναλογικότερη αντιστοίχιση τους με την λαϊκή εντολή”.

  Οι τοξικές πολιτικές επιλογές Τσίπρα δεν θα δηλητηριάσουν και την κεντροαριστερά

  Τα πυρά της και κατά του Αλέξη Τσίπρα, έστρεψε η Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας τον για “τοξικές πολιτικές” που "έφθειραν την αριστερά” και δεν πρόκειται, όπως τόνισε, να "δηλητηριάσουν και την κεντροαριστερά”.

  “Ακούσαμε τον κ Τσίπρα στην ΔΕΘ. Η λέξη ‘αμετανόητος’ αποδίδει απόλυτα την ουσία των όσων είπε. Στηρίζει τις συντηρητικές, αντιλαϊκές πολιτικές και επιμένει στις διχαστικές λογικές. Δεν πήρε κανένα μήνυμα από τις κάλπες. Αλαζονεία, αυταρέσκεια, καμία ουσιαστική αυτοκριτική! Συνάμα αμήχανος να ασκήσει ξανά αντιπολίτευση. Χωρίς πρόταση για τη χώρα. Αλήθεια τι σχέση έχει αυτή η ‘εικόνα’ με την δημοκρατική προοδευτική παράταξη; Η ευθεία απάντηση είναι ΚΑΜΙΑ, είναι δύο ξένες μεταξύ τους έννοιες. Δεν θα επιτρέψουμε οι τοξικές πολιτικές επιλογές του κ. Τσίπρα, αφού έφθειραν την αριστερά, να ‘δηλητηριάσουν’ και την κεντροαριστερά”, διαμήνυσε η κ. Γεννηματά.

  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι μπορούν να ανακόψουν την πορεία μας

  Απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ “μας επιτίθενται, μας στοχοποιούν, νομίζουν ότι μπορούν να ανακόψουν την πορεία μας. Να δημιουργήσουν ένα σκληρά διπολικό σύστημα, αδιαφορώντας για το επικίνδυνο αντίτιμο: τον διχασμό του Ελληνικού λαού, το τοξικό κλίμα που υπονομεύει την ανάπτυξη. Δεν θα τα καταφέρουν” για να προσθέσει ότι “εμείς έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία, με προοδευτική ταυτότητα”.

  Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι "αυτή ακριβώς η αταλάντευτη απόφαση μας είναι πού ενοχλεί. Αν αλλάζαμε γραμμή, αν κλείναμε το μάτι ότι είμαστε διαθέσιμοι και διατεθειμένοι να γίνουμε βολικά συμπληρώματα τότε θα γινόμασταν αμέσως τα χαϊδεμένα παιδιά των συστημάτων που τώρα μας πολεμούν λυσσαλέα. Το ερώτημα είναι το κάνουμε; Η απάντηση μου, η απάντηση μας, οι συλλογικές μας αποφάσεις, η επιθυμία του δικού μας κόσμου, είναι ΟΧΙ! Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι τον δικό μας δρόμο”.

  Εξωστρέφεια με την ΚΟ στην πρώτη γραμμή

  Έστειλε, επιπλέον, μήνυμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ για ανάγκη πολιτικής εξωστρέφειας: “Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη, αλλά και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίοδο. Με πολλές θετικές προκλήσεις. Υπάρχει όμως η ‘μαγική’ λέξη για αυτή την πολιτική περίοδο. ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ. Με την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα στην πρώτη γραμμή”.

  Διευκρινίζοντας στη συνέχεια το πώς αυτή θα επιτευχθεί, είπε: “Να εκφράσουμε τις αγωνίες και τις προσδοκίες του απλού Έλληνα πολίτη, να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά του, να συμβάλλουμε στην έξοδο από την κρίση, αλλά συνδυάζοντας την Ανάπτυξη με την Κοινωνική Συνοχή! Δεν διστάζαμε και πριν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα με την ΝΔ να υπερψηφίσουμε στην Βουλή ότι θεωρούμε ότι συμβάλλει θετικά για τον λαό και τον τόπο. Αλλά δεν θα διστάσουμε επίσης -και ας το καταλάβουν πολύ καλά όλοι όσοι έχουν αναλάβει εργολαβικά το υμνολόγιο στον κ. Μητσοτάκη- να σταθούμε δυναμικά απέναντι σε ότι θίγει τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο, τον συνταξιούχο, τον επαγγελματία, τον αγρότη, την γυναίκα, τον νέο άνθρωπο”.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα