Γεροβασίλη: Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να καταδικάσει την τοποθέτηση του βουλευτή του Δημήτρη Μαρκόπουλου για τα Εξάρχεια

“Η χθεσινή δήλωση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή του ANT1 “δεν τρέχει και τίποτα εάν χυθεί και λίγο αίμα στα Εξάρχεια” είναι αποτέλεσμα της εμμονής της Νέας Δημοκρατίας για την εφαρμογή του δόγματος “Νόμος και Τάξη” και κλείνει το μάτι σε κλιμάκωση χρήσης βίας” σημειώνει η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία ζητεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη δημόσια καταδίκη του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου για την τοποθέτησή του “που κλείνει το μάτι σε κλιμάκωση χρήσης βίας”.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και τονίζει: “Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να καταδικάσει τη δημόσια τοποθέτηση του Βουλευτή του. Επιπλέον, έστειλα σήμερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα επιστολή με την οποία τον καλώ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να υπερασπίσει το κύρος του Κοινοβουλευτισμού”.Αναλυτικά η επιστολή της κυρίας Γεροβασίλη:“Προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Θέμα: Παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών από τον βουλευτή της ΝΔ. κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο για δηλώσεις του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», χθες το πρωί (3/9/2019), ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια στα Εξάρχεια, ανέφερε επί λέξει: “Όχι όμως και αμέσως μόλις λίγο αιματάκι τρέξει από κάποιον μπαχαλάκια, αμέσως όλα τα μέσα ενημέρωσης πωπω το παιδί.”

Όπως αντιλαμβάνεστε κύριε πρόεδρε, η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ. προσβάλλει τον Βουλευτή και το κύρος του κοινοβουλίου.

Εσείς, ως Πρόεδρος της Βουλής, έχετε την υποχρέωση να παρεμβαίνετε για την προστασία και ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσµού και των Βουλευτών, τόσο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όσο και κατά την εν γένει δημόσια παρουσία τους.

Σας παρακαλώ να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους δημόσιες παρεμβάσεις.

Με τιμή

Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Γεροβασίλη Όλγα”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ