Πέτσας: Η προηγούμενη κυβέρνηση ακολούθησε ένα σχέδιο για “κουτσή” ΔΕΗ – ΒΙΝΤΕΟ

Τα capital controls επιβλήθηκαν στη χώρα λόγω της «ανεύθυνης πολιτικής του κυρίου Τσίπρα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι η πλήρης άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων γίνεται νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει η κυβέρνηση και σημείωσε πως «κλείνει ένας κύκλος ανασφάλειας και ανοίγει ένας νέος κύκλος για την οικονομία».

Σημείωσε επιπλέον ότι ήδη τα επίπεδα δανεισμού της χώρας είναι εξαιρετικά χαμηλά για τα έντοκα και σε ιστορικό χαμηλό για το 7ετές ομόλογο, ενώ η ΕΤΕ και η Πειραιώς έχουν ήδη φθηνότερη χρηματοδότηση και ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος ξεπέρασε το μέσο όρο της ευρωζώνης για πρώτη φορά από το 2014.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αύριο, Τετάρτη, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για την επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, προέδρου και Εισαγγελέα.

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού θα συζητηθούν το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το οποίο θα εισηγηθούν ο αρμόδιος υπουργός ‘Αδωνις Γεωργιάδης και οι κ. Χατζηδάκης και Πιερρακάκης, καθώς και νομοσχέδιο του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για να ξεμπλοκαριστεί το θέμα της έκδοσης αδειών οδήγησης.

Την Πέμπτη στη Βουλή μετά από πρόταση του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το ζήτημα της ΔΕΗ.

Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για ωρολογιακή βόμβα που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση καθώς «δεν υιοθέτησε το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ και ακολούθησε ένα σχέδιο για “κουτσή” ΔΕΗ που απαξίωσε οικονομικά και χρηματιστηριακά την εταιρεία».

Όπως είπε ο κ. Πέτσας ήδη χρηματιστηριακά λόγω της βούλησης της κυβέρνησης έχει αυξηθεί η αξία της εταιρείας, ενώ οι κ. Χατζηδάκης, Θωμάς και Στάσσης θα παρουσιάσουν στη Βουλή τις προτάσεις της κυβέρνησης. Σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να κάνει ό,τι πρέπει για να σωθεί η εταιρεία.

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα της συνάντησης του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο την Πέμπτη, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συζητήσει με την καγκελάριο Μέρκελ και τον αντικαγκελάριο Σολτς για την οικονομία, το προσφυγικό – μεταναστευτικό και ζητήματα επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας.

Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς ενόψει της ΔΕΘ. Θα ακολουθήσει η επίσκεψή του στη Χάγη την ερχόμενη εβδομάδα ενώ το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ και την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου.

Στις 24-27 Σεπτεμβρίου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα, ξένους ηγέτες και εκπροσώπους της Ομογένειας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ