Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8 για δηλώσεις Τσαβούσογλου: Δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε – Πρέπει να υπάρχει εγρήγορση από πλευράς Ε.Ε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε στο μαγκαζίνο του Realfm 97,8 και τον Άκη Παυλόπουλο, με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

“Αυτό που κυκλοφορεί στα ΜΜΕ στην Ελλάδα ως δηλώσεις ότι δεν θα εφαρμοστεί η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας από την πλευρά της Τουρκίας, δεν αφορά στην κοινή δήλωση τους του Μαρτίου του 2016. Είναι μια γνωστή στάση της Τουρκίας για μια παλαιότερη συμφωνία μεταξύ της χώρας αυτής και της Ε.Ε., είναι μια συμφωνία επανεισδοχής του 2014. Οι Τούρκοι το συνδέουν αυτό με την απαίτησή τους να καταργηθεί το καθεστώς βίζας για τους Τούρκους πολίτες και αυτή είναι μια γνωστή στάση τους. Αυτή η δήλωση απλώς επαναφέρει με ένταση μεγαλύτερη απ’ ότι στο παρελθόν μια γνωστή θέση της Τουρκίας και νομίζω αυτό εντάσσεται στη γενικότερη δύσκολη ατμόσφαιρα που επικρατεί εδώ και καιρό στις ευρωτουρκικές σχέσεις. Επομένως, δεν έχουμε κάποιο λόγο να ανησυχούμε περαιτέρω” τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.”Πρέπει να υπάρχει εγρήγορση και επαγρύπνηση από πλευράς Ε.Ε.. Το έθεσα και στις δύο ευρωπαϊκές συναντήσεις που πήγα. Τόνισα ότι αυτές οι αλλεπάλληλες δηλώσεις έστω και αν επαναλαμβάνουν γνωστές θέσεις πρέπει να λειτουργήσουν ως ένας λόγος επαγρύπνησης της Ε.Ε., χωρίς να δραματοποιήσουμε και χωρίς να υποβιβάσουμε. Και επειδή τον τελευταίο καιρό βλέπω ότι οι Ευρωπαίοι τείνουν να ασχολούνται με τα προβλήματα στην Κεντρική Μεσόγειο , παραγνωρίζοντας ότι το βασικό μέτωπο στην αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού είναι η ανατολική Μεσόγειος, επεσήμανα την προσοχή σε αυτές τις δηλώσεις από τουρκικής πλευράς” πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ