Γεωργιάδης: Εγκαινιάζουμε μία σταθερή επικοινωνία με το Άγιο Όρος για να συνεχίσει την υπέρλαμπρη πορεία του

Συνάντηση με τον Ιερομόναχο Νικόδημο Λαυριώτη και αντιπροσωπεία από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, είχαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης αμέσως μετά, “λάβαμε την ευλογία τους” και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκαινιάζει μία σταθερή επικοινωνία με την Ιερά Επιστασία “ώστε το Άγιο Όρος να προχωρήσει και να συνεχίσει την υπέρλαμπρη πορεία του”, διότι, όπως είπε, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, “κατόπιν και των εντολών του κυρίου Πρωθυπουργού, δεν θα μπορούσε να αδιαφορεί για το μεγαλύτερο σύμβολο της Ορθοδοξίας που υπάρχει στην πατρίδα μας”.

Όπως εξήγησε, στόχος είναι να διαπιστωθεί το πώς “εμείς, ως κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα βοηθήσουμε όπως έκαναν στο παρελθόν και άλλες κυβερνήσεις, ώστε το ‘Αγιο Όρος να προχωρήσει και να συνεχίσει την υπέρλαμπρη πορεία του”.

Από την πλευρά του, ο Ιερομόναχος Νικόδημος εξέφρασε την μεγάλη του χαρά και τον μεγάλο του ενθουσιασμό, γιατί, όπως είπε, “όταν περάσουν τα επτά χρόνια των ισχνών αγελάδων και έρθει η αλλαγή, δεν μπορεί κανείς να βλέπει να ανατέλλει άλλος ήλιος και να πνέει άλλος αέρας στην πατρίδα μας και αυτό να τον αφήνει ασυγκίνητο”. Εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Πρωθυπουργό, “διότι μας κάνει να αισθανόμαστε ότι κατ’ αρχάς έχουμε Πρωθυπουργό. Μεγάλη υπόθεση. Και να αισθανόμαστε ότι κατοικούμε σε κράτος ευνομούμενο”.

Υπογράμμισε, επίσης, πως “είδαμε για πρώτη φορά να γίνονται πράγματα, τα οποία δεν είχαν εξαγγελθεί προεκλογικά. Δηλαδή, μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Αυτό μας δίνει ελπίδα, ότι θα ανατείλει κάτι καλύτερο για τη χώρα μας, για την πατρίδα μας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ