Όταν ο Μπόρις Τζόνσον έκανε τα αδύνατα δυνατά για να βγάλει μία φωτογραφία με τη Μελίνα Μερκούρη – ΒΙΝΤΕΟ

Αν και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνει βέβαιος πως ο Μπόρις Τζόνσον θα είναι ένας «καταπληκτικός» Πρωθυπουργός για τη Βρετανία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το τι μέλλει γενέσθαι.

Μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου τον αποκαλεί «μικρό Τραμπ», ενώ ακόμη και η βρετανική δεξαμενή σκέψης Chatham House τον έχει χαρακτηρίσει ως τον «λιγότερο επιτυχημένο» Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εκκεντρικός όσο λίγοι, ο 55χρονος Τζόνσον, με την τουρκική καταγωγή, λατρεύει την Αρχαία Ελλάδα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Balliol College της Οξφόρδης, όπου εξελέγη πρόεδρος του φοιτητικού κινήματος το 1986.

Εκείνη την εποχή είχε προσκαλέσει στο Λονδίνο την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη για ένα debate σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Ο Γιώργος Θωμάς, στενός συνεργάτης της Μελίνας Μερκούρη, ανέβασε στο Facebook μία φωτογραφία από εκείνη τη συνάντηση.

Δε φάνηκε, όμως, να πείστηκε… Είχε ταχθεί κατά της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι «διασώθηκαν από τον λόρδο Έλγιν» και δικαίως – κατά τον ίδιον – παραμένουν στο Βρετανικό Μουσείο.

Συχνά-πυκνά επισκέπτεται την Ελλάδα για διακοπές. Άλλωστε, έχει δικό του σπίτι στο Πήλιο, με πισίνα και πανέμορφη θέα στον Παγασητικό. Από εκεί, πολλές φορές αναχωρεί με σκάφος για τις Σποράδες κι άλλα ελληνικά νησιά.

Το 2011 είχε προκαλέσει αίσθηση η δήλωση του υπέρ του Grexit. Σήμερα, ως Πρωθυπουργός της Βρετανίας, έχει λιγότερο από 100 ημέρες για να διαχειριστεί το Brexit.

Ο Τζόνσον θεωρεί ότι η συμφωνία αποχώρησης της Μέι είναι «πολύ κακή». Την έχει χαρακτηρίσει «ουσιαστικά νεκρή». Γι’ αυτό λοιπόν, όπως ο ίδιος έχει πει, θα την επαναδιαπραγματευτεί και αν δεν καταφέρει να πείσει τις Βρυξέλες να την αλλάξουν, τότε θα βγάλει την χώρα από την ΕΕ, ακόμη και χωρίς συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, έχει απειλήσει ότι το Λονδίνο δεν θα καταβάλει τα 39 δισεκατομμύρια λίρες που οφείλει η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ