Κόντρα Βορίδη – Βελόπουλου για τη Συμφωνία των Πρεσπών – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά την ομιλία του κ. Βορίδη, ο κ. Βελόπουλος ζήτησε τον λόγο και είπε χαρακτηριστικά:

“Θα υπογράψετε την προανακριτική για τον κ. Κοτζιά, κ. Βορίδη εσείς που αγαπάτε τη Μακεδονία και έχετε μια ευαισθησία στο Μακεδονικό εδώ και 20 χρόνια;” και πρόσθεσε: “Τα κακώς κείμενα όταν δεν μπορείς να τα αλλάξεις, δεν ζητάς την ψήφο του ελληνικού λαού, δεν ζητάς για μια επαίσχυντη συμφωνία ανοχή ακόμη και τώρα που κυβερνάς. Επιχειρείς να τα αλλάξεις. Άρα ή θα τα αλλάξετε ή θα πάτε σπίτι σας. Η προδοσία της Μακεδονίας δεν είναι μια απλή προδοσία. Έρχονται κι άλλες εξελίξεις. Οι συμφωνίες αλλάζουν. Αν έχετε τη δυνατότητα της επιλογής κάντε το. Αν φοβάστε Γερμανούς- Αμερικανούς μην το κάνετε, αλλά έχετε υποχρέωση να λέτε όλη την αλήθεια. Όσο για το ΝΑΤΟ εμείς ήμασταν φίλοι, οι Σκοπιανοί δεν ήταν και πιεστήκαμε εμείς από τους Νατοϊκούς να δώσουμε το εθνικό μας όνομα. Αυτό είναι έγκλημα. Δεν είναι κακό να αλλάζεις πολιτική άποψη να κάνεις πολιτική κολοτούμπα. Κακό είναι να λες ότι λες αλήθεια. Και κ. υπουργέ λέτε ψέματα”.

Ο κ. Βορίδης αμέσως μετά απάντησε τα εξής:

“Εγώ καταψήφισα τη Συμφωνία και το ίδιο έκανε και η ΝΔ. Επειδή ξέρω καλά τα νομικά ξέρω και τι είναι εσχάτη προδοσία. Να τα ξαναδιαβάσετε… Όχι σε εμένα αυτά. Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη και συνεπής από την αρχή μέχρι το τέλος. Εσείς κ. Βελόπουλε ζητούσατε την ακύρωση και πήρατε 3% εμείς λέγαμε ότι η ακύρωση, όπως μας έχουν παγιδεύσει από αυτή την κάκιστη συμφωνία, οδηγεί σε ακόμη χειρότερα και δυσμενέστερα αποτελέσματα. Και λέμε ότι θα προσπαθήσουμε να απαλύνουμε αυτές τις συνέπειες της συμφωνίας, φτάνοντας στα όρια των πολιτικών μας δυνατοτήτων. Αυτή η στάση εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ