• Θεοδωρικάκος σε Περιφερειάρχες: Προχωράμε σε νομοθετική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της κυβερνησιμότητας

  5:53 μμ, Δευτέρα 15 Ιουλ 2019 5:53 μμ, Δευτέρα 15 Ιουλ 2019

  Η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό σε νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κυβερνησιμότητας, που προκαλεί η εφαρμογή της απλής αναλογικής, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, απευθυνόμενος στους εκλεγμένους Περιφερειάρχες, με τους οποίους είχε σήμερα σύσκεψη.

  Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση η Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα οι Περιφέρειες είναι ο βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη, την ενίσχυση των επενδύσεων και της απασχόλησης, την κοινωνική συνοχή και την εξυπηρέτηση των πολιτών και τόνισε ότι “η κοινωνία πρέπει να δει χειροπιαστά αποτελέσματα, να ξανανιώσει ελπίδα και προοπτική, ύστερα από 10 χρόνια κρίσης”. Γι’ αυτό, εξήγησε, έχει αξία “να παρουσιάσουμε και να υλοποιήσουμε σε κάθε περιφέρεια ένα ολοκληρωμένο, χειροπιαστό σχέδιο με έργα, δράσεις, παρεμβάσεις που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και της περιοχής”, το οποίο να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τις αδυναμίες.

  Χαρακτήρισε, επιπλέον, "πολύ θετικό” το “ότι ο εκλογικός και ο πολιτικός κύκλος της κυβέρνησης των Περιφερειών, αυτή την στιγμή ταυτίζονται", όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

  Αναφερόμενος στην απλή αναλογική, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως η εφαρμογή της δημιουργεί τεράστια προβλήματα, τα οποία “θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη στοιχειώδη λειτουργία της Περιφέρειας, πολύ περισσότερο δε, το έργο και την δράση της” για να συμπληρώσει πως “η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό σε νομοθετική παρέμβαση για να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα και να δώσει τη δυνατότητα στους περιφερειάρχες να έχουν σε κάθε περίπτωση πλειοψηφία στα όργανα διοίκησης των Περιφερειών”.

  Σχετικά με το νέο κύμα κακοκαιρίας, ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υπηρεσίες των Περιφερειών, που έχουν σχέση με την πολιτική προστασία. Όπως είπε, “αρχίσαμε από τις πρώτες μέρες με αρκετή δυσκολία. Είχαμε το τεράστιο πρόβλημα στη Χαλκιδική, όπου θέλω να σημειώσω ότι οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Μακεδονίας δούλεψαν πολύ σκληρά για να τα βγάλουν πέρα, μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα του κρατικού μηχανισμού. Μας ενδιαφέρει να είμαστε απολύτως έτοιμοι, ώστε από τη σκοπιά της Αυτοδιοίκησης, να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα”.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα