Ποιος είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Παναγιώτης (Τάκης) Θεοδωρικάκος.

Γεννήθηκε το 1964 στον Πειραιά. Από τα νεανικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε έντονα στα πολιτικά κινήματα της νεολαίας μέσα από την ΚΝΕ, της οποίας υπήρξε Γραμματέας την περίοδο 1990- 1991. Τη 10ετία του ’90 συνέχισε την πολιτική και κοινωνική του δραστηριότητα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης ως εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Πειραιά.

Απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής, σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνεργάστηκε σε θέματα πολιτικής επικοινωνίας με τον Κώστα Λαλιώτη για την προβολή των περιφερειακών προγραμμάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ (1997-1999) και στο ΠΑΣΟΚ (2001-2003). Από το 2004 είναι πρόεδρος της εταιρείας ερευνών και δημοσκοπήσεων GPO. Με αυτή την ιδιότητα είχε την επιστημονική εποπτεία της διεξαγωγής, ανάλυσης και παρουσίασης των κεντρικών πολιτικών ερευνών της GPO στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ