Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων – Δεν είμαστε δεκανίκι – ΒΙΝΤΕΟ

Το Κίνημα Αλλαγής υπηρετεί τη λογική της εθνικής συνεννόησης για τα μεγάλα θέματα, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star, διευκρινίζοντας πως αυτό δεν σημαίνει “συμμετοχή στην κυβέρνηση”. “Εμείς δεκανίκι, τσόντα, συμπλήρωμα, όπως θέλετε πείτε το, δεν είμαστε”, είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Ειδικότερα, αναφερόμενη στην επομένη των εκλογών, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΚΙΝΑΛ θα είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων για να προσθέσει “δεν χρειάζεται να ζήσουμε μία ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ με το θολό τοπίο στο πρόγραμμά της, ούτε να ζήσουμε τον αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ με το Ρουβίκωνα παρά πόδια, να καίγεται η Αθήνα και όλη η Ελλάδα. Η ψήφος των Ελλήνων πολιτών είναι κρίσιμη, η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος για να είμαστε το προοδευτικό αντίβαρο απέναντι στη ΝΔ, απέναντι στο λαϊκισμό. Θα είμαστε σκληρά απέναντι στις πολιτικές που θα διαφωνούμε, αλλά δεν θα είμαστε όχι σε όλα. Ξέρουμε να είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση, το αποδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια”.

Τσίπρας, ο “εκτελεστής της παράταξης του Ανδρέα”

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον “εκτελεστή της παράταξης του Ανδρέα”. “Έχει ξεφύγει μέσα στον πανικό του ο κ. Τσίπρας. Εδώ και χρόνια χτυπά εργολαβικά την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου. Εγώ δεν είμαι Τσίπρας, δεν κάνω συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, έχω άλλες αρχές. Το μήνυμα που πρέπει να πάει στους πολίτες είναι να τελειώσουμε με την τοξικότητα της κρίσης. Να βγάλουμε από μέσα μας την οργή και τον παραλογισμό που εκφράζει και προσωποποιεί ο κ. Τσίπρας. Οι προοδευτικοί πολίτες που τον ψήφισαν δεν έχουν τίποτα κοινό μαζί του αξιακά, πολιτικά. Παρουσίασε την εικόνα ενός πολιτικού αχταρμά. Κυβέρνησε με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου και με τη καραμανλική συνιστώσα που τον κράτησε στην εξουσία. Προσπάθησε να απαλλάξει την κυβέρνηση Καραμανλή από τις ευθύνες της, η οποία οδήγησε στον εκτροχιασμό της οικονομίας. Προσπάθησε να φορτώσει την κρίση στο ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο σχεδιασμός ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και έχει ρίζες βαθιές. Ξεκινά αυτή η σχέση, αυτό το μυστικό από το 1989. Από κοινού είχαν ξεκινήσει τον αγώνα εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου. Βρήκαν την ευκαιρία της κρίσης να ολοκληρώσουν την επίθεση στην προοδευτική παράταξη”.

Κατηγόρησε, επιπλέον τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό για “κρεσέντο υποκρισίας”, όταν “πιάνει στο στόμα του το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου μετά τα όσα έχει κάνει. Κυβερνά με προδότες της παράταξης του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν έχει καμία σχέση, δεν ταιριάζει σε κανένα επίπεδο με τη σοσιαλδημοκρατία. Είναι σε απόγνωση γιατί χρεοκόπησε τις ιδέες της αριστεράς και ψάχνει άλλα προσωπεία γιατί δεν έχει ταυτότητα. Ο κ. Τσίπρας μεταλλάσσεται διαρκώς με σκοπό να παραμείνει στην εξουσία. Τελειώνει, όμως, εδώ, φεύγει και δεν μπορεί να παίξει ρόλο από εδώ και στο εξής”.

Συνέστησε, μάλιστα, στον κ. Τσίπρα να ακούσει το σύνθημα “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά” και να κοιταχτεί στον καθρέπτη. “Είναι ένα μήνυμα το σύνθημα ‘ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά’ που πρέπει να ακούσει ο κ. Τσίπρας που κυβέρνησε με στελέχη της δεξιάς και τα έχει στα ψηφοδέλτια. Ας κοιταχτεί στον καθρέπτη και ας κάνει την αυτοκριτική του”, είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Σχολιάζοντας τον εκλογικό νόμο, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως είναι παραλογισμός και όχι μαγκιά να ψηφίζεις την απλή αναλογική και μετά να λες ότι δεν θα συνεργαστείς με κανέναν. “Ο κ. Τσίπρας ψήφισε την απλή αναλογική, λέγοντας ταυτόχρονα ότι δεν συνεργάζεται με κανένα. Δεν μπορείς να την ψηφίζεις την απλή αναλογική, που θέλει τη συνεργασία των κομμάτων και να λες ότι δεν συνεργάζεσαι με κανένα. Είναι παραλογισμός, δεν είναι μαγκιά. Εμείς την καταψηφίσαμε γιατί βλέπαμε ότι οδηγεί σε ακυβερνησία και κατακερματισμό. Η χρήσιμη ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής. Χρειάζονται 200 ψήφοι για να αλλάξει, οπότε θα είναι καθοριστικοί οι ψήφοι του Κινήματος Αλλαγής”, είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Τα πυρά της έστρεψε και κατά του προέδρου της ΝΔ, λέγοντας: “Ο κ. Μητσοτάκης πήρε το όπλο του κ. Τσίπρα και εκβιάζει τους Έλληνες πολίτες. Δεν είναι υπεύθυνη στάση αυτή. Περιμένουν οι Έλληνες πολίτες μία άλλη λογική” για να προσθέσει ότι το ΚΙΝΑΛ υπηρετεί την λογική της εθνικής συνεννόησης για τα μεγάλα θέματα.

Αναφερόμενη στις νέες γενιές, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως έχει συνέχεια στο νου και την καρδιά της το βλέμμα των νέων ανθρώπων. “Τα παιδιά των 300 ευρώ και αυτά που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Είναι εθνικός στόχος όλα αυτά τα παιδιά και γι’ αυτά πρέπει να ενωθούμε όσοι έχουμε πολιτικές διαφορές. Με το σχέδιο Ελλάδα εμείς τους λέμε για τρία χρόνια δεν θα έχουν φόρους και εισφορές όταν κάνουν δική τους επιχείρηση. Να δοθούν κίνητρα φορολογικά στις εταιρίες για να προσλαμβάνουν νέους. Θέλουν να κάνουν οικογένεια οι νέοι; Τους λέμε όχι απλά επιδόματα όπως λέει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στήριξη από την πολιτεία 200 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί που θα γεννιέται. Καταλαβαίνω ότι τα νέα παιδιά θέλουν να ζήσουν όπως έζησαν οι γονείς τους, οι παππούδες και ξέρουν ότι αυτοί έζησαν καλύτερα με το ΠΑΣΟΚ. Είναι δίκαιο το αίτημά τους θα γίνει πράξη με τη συμβολή του Κινήματος Αλλαγής”, είπε η κ. Γεννηματά.

Καταλήγοντας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στο σποτ του κόμματος, σημειώνοντας ότι έχει κάνει ρεκόρ και έχει πετύχει διαφημιστικά, καθώς το μήνυμα που εκπέμπει είναι ξεκάθαρο. “Περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι έχουν δει το σποτ μας. Είναι ρεκόρ, διαφημιστικά έχει πετύχει. Θέλουμε να δούμε αν θα έχει τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Θέλαμε να σοκάρουμε και να ταρακουνήσουμε. Το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο έχει φτάσει παντού. Να βγάλει ο καθένας το θυμό και την τοξικότητά από μέσα του, να επιστρέψουν στον χώρο τους οι προοδευτικοί πολίτες”, είπε η κ. Γεννηματά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ