Σάλος στα social media με τη δήλωση Κυρανάκη για το “επίδομα που θα δίνεται σε Ελληνόπουλα” – Τι απαντά ο ίδιος

Αντιδράσεις στα social media έχει προκαλέσει η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη για το επίδομα των 2.000 ευρώ, το οποίο, όπως δήλωσε “θα δίνεται στα Ελληνόπουλα”.

Ο κ. Κυρανάκης ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter μία συνέντευξη που έδωσε σε ιστοσελίδα, σχολιάζοντας: “Επίδομα 2.000€ για κάθε Ελληνόπουλο Βρεφικά είδη & είδη πρώτης ανάγκης για τη μητέρα με ΦΠΑ 11%. Αύξηση αφορολόγητου για κάθε παιδί κατά 1.000€. Στηρίζουμε τα νέα ζευγάρια να κάνουν τη δική τους οικογένεια στην Ελλάδα”.

Απαντώντας, όμως, σε σχόλιο χρήστη του Twitter, ο κ. Κυρανάκης έγραψε: “το επίδομα θα δίνεται σε Ελληνόπουλα”.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκαν από την εν λόγω δήλωση, ο κ. Κυρανάκης επανήλθε, σχολιάζοντας στο Twitter: “Έδωσε γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ να με αποκαλούν ‘ρατσιστή’ επειδή θα στηρίξουμε Ελληνόπουλα και Έλληνες γονείς στην πολιτική μας για το δημογραφικό”.

Πάντως, σήμερα, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, όταν ερωτήθηκε για το ζήτημα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι “η ΝΔ έχει προτείνει 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση παιδιού στην Ελλάδα. Αυτή είναι η καθαρή θέση μας” για να συμπληρώσει: “2.000 ευρώ θα παίρνει κάθε παιδί που θα γεννιέται στη χώρα μας, από πολίτες δηλαδή που μένουν μονίμως στην Ελλάδα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ