Βούτσης στον Realfm 97,8: Είμαι αισιόδοξος ότι γυρνάει το αποτέλεσμα

“Δεν έφυγε κανείς από την Βουλή παρότι εισέπραξα ένα απολύτως πελατειακό σώμα, μερικών εκατοντάδων υπαλλήλων, όπως λειτουργούσε παλιότερα η Βουλή. Ξεκίνησε η στοιχειοθέτηση της δυνατότητας, βγήκαν ΦΕΚ, για τη μετάταξη, δεν αφορά συριζαίους. Ήταν λάθος ότι ενώ τελεσιδικούσε αυτή η διαδικασία, λόγων των αιφνιδίων εκλογών, θα μπορούσαμε να παγώσουμε τη διαδικασία και θα εξελισσόταν μετά τις εκλογές κατά τον νόμο, πλην όμως δεν έχει καμία σχέση με ρουσφετολογική αντίληψη. Επαναλαμβάνω όμως, θα μπορούσαμε να προλάβουμε λόγω των αιφνιδίων εκλογών να μην κλείσουν οι διαδικασίες των μετατάξεων” δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος στην Α Αθηνών, Νίκος Βούτσης, στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Με το πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί για τις ελπίδες, τις προσδοκίες και για το μετά από εδώ, γιατί ο κόσμος ψηφίζει στις βουλευτικές εκλογές για την ελπίδα, την προσδοκία και το πρόγραμμα μετά. Δεν ψηφίζει ούτε για να επιχαίρει ούτε να σε αποθεώσει για το παρελθόν” τόνισε.

“Στις ευρωεκλογές πάντα υπάρχει μια κριτική και μηνύματα προς την εκάστοτε κυβέρνηση. Στοιχείο της διακυβέρνησης είναι και το ύφος της εξουσίας, το οποίο προφανώς σε ορισμένες πλευρές και δεν τις ονοματίζω, και δημιούργησε μια απόσταση από την κοινωνία” σχολίασε.

“Είναι ρεαλιστική η στροφή του αποτελέσματος; Είναι δύσκολο, αλλά να σας πω ότι πέραν της πολιτικής, υπάρχουν και τα στατιστικά δεδομένα. 600.000 νέοι ψηφοφόροι 17 με 23 κατά πλειοψηφία δεν πήγαν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και είναι ένα ανοιχτό πεδίο προσέγγισης από τα κόμματα, διότι είναι νέα παιδιά που δεν έχουν ξαναψηφίσει. Δεύτερον, 670.000 συμμετείχαν στις εκλογές και ψήφισαν τα 23 κόμματα που δεν κατεβαίνουν στις εκλογές.  Ο ρεαλισμός του το ότι γυρνάει έχει να κάνει με πολύ κόσμο. Εδώ είμαστε να προκύψει τις επόμενες ημέρες και από τις δημοσκοπήσεις και από την επαφή με τον κόσμο. Είμαι αισιόδοξος προσωπικά” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ