• Στον "αέρα" το debate - Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

    4:26 μμ, Παρασκευή 14 Ιουν 2019 4:26 μμ, Παρασκευή 14 Ιουν 2019

    Νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, με αιχμή τη διεξαγωγή debate ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

    Στελέχη της Κουμουνδούρου, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναμφίβολα ανοικτός σε debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και επιμένει ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα debate μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Τα ίδια στελέχη, σχολιάζοντας φήμες που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει απαντήσει ξεκάθαρα για τη διεξαγωγή debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών παραπέμπουν σε απαντήσεις που έχει δώσει η Έφη Αχτσιόγλου τις τελευταίες ημέρες.

    Την ίδια ώρα, κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να γίνει debate ανάμεσα στους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη και τονίζουν πως αναμένουν απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα συμφωνήσει με την πρόταση της ΝΔ να πραγματοποιηθεί debate όλων των πολιτικών αρχηγών.

    Τι σημειώνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ

    Σχολιάζοντας τις φήμες, κύκλοι της Κουμουνδούρου, υπενθυμίζουν τις απαντήσεις σε συνεντεύξεις της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, τις τελευταίες ημέρες:

    1) Συνέντευξη Έφης Αχτσιόγλου στο ραδιόφωνο “NEWS24/7” την Πέμπτη 13/06/2019

    Ερ. – Θα δεχτείτε debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς;

    Απ.: Εμείς είμαστε ανοιχτοί για οποιοδήποτε debate, προφανώς και θα προχωρήσουμε στο debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό, αλλά επιμένουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών οι οποίοι διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας, να ξεκαθαριστούν προγραμματικά ζητήματα και να φανεί το πόσο διαφορετικά είναι τα δύο πολιτικά σχέδια, το διλημματικό δηλαδή ζήτημα προκειμένου να λάβει και ο λαός τις καθαρές του αποφάσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύβεται κάποιος, εκτός εάν έχει κάποιο σχέδιο το οποίο δεν θέλει να μαρτυρήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό.

    2) Συνέντευξη Έφης Αχτσιόγλου στο ΑΠΕ την Κυριακή 09/06/2019

    Ερ.: Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει απρόθυμη σε debate των δύο βασικών αντιπάλων, φοβούμενη ότι η συζήτηση θα παρεκτραπεί. Αντιτείνει δε, αντιπαράθεση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Θα προσέλθει σε αυτήν ο κ. Τσίπρας;

    Απ.: Η θέση ότι ένα debate ανάμεσα στους δύο υποψήφιους πρωθυπουργούς αποτελεί επιλογή πόλωσης είναι κατά τη γνώμη μου μία αστεία δικαιολογία που μετέρχεται η ΝΔ για να αποφύγει την προγραμματική αντιπαράθεση. Όταν μάλιστα μία τέτοια συζήτηση χαρακτηρίζεται ως «rodeo», τότε επιβεβαιώνεται ότι η ΝΔ όχι μόνο αποφεύγει αλλά μάλλον φοβάται την προγραμματική αντιπαράθεση. Αν τα παραπάνω δεν ισχύουν, δεν έχει κανένα λόγο ο κ. Μητσοτάκης να μην θέλει τη σύγκριση των προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και την προγραμματική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό.

    Όσον αφορά στο debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών προφανώς ο πρωθυπουργός θα προσέλθει και πιστεύω ότι η συζήτηση σε αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και ενδιαφέρουσα. Δεν νομίζω όμως ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να κρυφτεί πίσω από αυτή την καθιερωμένη και καθόλα χρήσιμη διαδικασία, για να αποφύγει το debate με τον πρωθυπουργό.

    Τι αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ

    Από την πλευρά τους κύκλοι της Πειραιώς σημειώνουν «η ΝΔ ζητά να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπως αυτό που διεξάγεται πάντα πριν από τις εθνικές εκλογές. Και απ' αυτού η ΝΔ αναμένει μια απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ντιμπέιτ ανάμεσα στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν πρόκειται να γίνει».

    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα