Debate Mουμουλίδη – Καλαντζάκου στον Realfm 97,8 για Υγεία, Παιδεία, Οικονομία

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του RealFm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος στην Κοζάνη, Θέμης Μουμουλίδης και η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα, Ιωάννα Καλαντζάκου.

«Ο κ. Τσίπρας είναι από εχθές ένας απερχόμενος Πρωθυπουργός. Όσα ψέμματα και να πει όσα σχέδια και να ανακοινώσει, που είναι κακή αντιγραφή των δικών μας, δεν μπορεί πια να παραποιήσει την αλήθεια και τα πεπραγμένα και ούτε να αλλάξει την πραγματικότητα», δήλωσε η κ. Καλαντζάκου, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έπεσε έξω σε όλους τους αναπτυξιακούς στόχους που η ίδια είχε θέσει. Με την ευθύνη της, χάθηκαν για την Ελλάδα τέσσερα χρόνια πανευρωπαϊκής υψηλής ανάπτυξης. Στον αντίποδα, αύξησε τους φόρους σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, φτωχοποίησε τους Έλληνες και εξαφάνισε τη μεσαία τάξη. Μίλησαν για προσλήψεις στην Υγεία και την Παιδεία και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την υποβάθμιση που γνώρισε η υγεία με τον κ. Πολάκη και η Παιδεία με τον νόμο Γαβρόγλου.»

«Οι προσλήψεις που θα γίνουν από τη ΝΔ θα είναι με ένα σχέδιο αναβάθμισης και ανασυγκρότησης της Παιδείας και της Υγείας και όχι προεκλογικά προσλήψεις για ψηφοθηρικούς λόγους ή τον εντυπωσιασμό της τελευταίας στιγμής.

Πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των δανειστών προκειμένου να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επέβαλε με το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο», πρόσθεσε η κ. Καλαντζάκου.

Από την πλευρά του ο κ. Μουμουλίδης μίλησε για «ιστορικό δίλημμα» των εκλογών και «και γι’ αυτό καλείται ο ελληνικός λαός να αποφασίσει τι θέλει να κάνει την 7η Ιουλίου, αν θέλει να γυρίσει πίσω ή να συνεχίσει αυτήν την προσπάθεια», αν και όπως είπε «αδικήσαμε τη μεσαία τάξη»

Παράλληλα, ο κ. Μουμουλίδης υποστήριξε ότι «ακούμε την επικοινωνιακή ορολογία που έχει επιλέξει η ΝΔ για να πορευτεί σε αυτές τις εκλογές. Η ΝΔ επιλέγει έναν επαναλαμβανόμενο λόγο που στόχο έχει να γίνει συνήθεια στη συνείδηση του Έλληνα προκειμένου να δημιουργήσει την κοινή γνώμη».

«Τίποτα από αυτά που είπε η κ. Καλαντζάκου δεν ισχύει, επαναλαμβάνεται ένα άδικο για τη νοημοσύνη του Έλληνα αφήγημα. Προφανώς η ΝΔ δεν δικαιούται να ομιλεί για υποβάθμιση της υγείας . Όλοι θυμόμαστε τι παρέλαβε αυτή η κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015. Η κυβέρνηση αυτή παρέλαβε ένα σύστημα υγείας υπό κατάρρευση, το οποίο με πολύ μεγάλη προσπάθεια προσπάθησε να στυλώσει. Είναι προκλητικό να μιλάτε για την υγεία και την Παιδεία όταν οι Έλληνες γνωρίζουν ότι από το 2015 και μετά για πρώτη φορά οι μαθητές πήραν στην ώρα τους τα βιβλία, λειτούργησαν κανονικά τα σχολεία από την πρώτη μέρα. Το πιο προκλητικό από όλα είναι να μιλάτε για την οικονομία στον πάγο όταν η ΝΔ άδειασε τα ταμεία από τα εναπομείναντα διαθέσιμα για να πορευτεί η επόμενη κυβέρνηση, όταν άφησε 500 εκατομμύρια για να αντιμετωπίσουμε μία κρίση δισεκατομμυρίων και όταν σήμερα το αποθεματικό ξεπερνάει τα 34 δις», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Μουμουλίδης έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη και επικίνδυνη άνεση εκείνων που οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση και τη διεθνή απαξίωση, να ζητούν να σώσουν προτείνοντας στον ελληνικό λαό να πιστέψει ότι άλλαξαν και ανακάλυψαν ένα καινούριο αφήγημα το οποίο είναι φιλολαϊκότερο. Όλα αυτά, θα μπορούσαν να τα έχουν κάνει δεκαετίες πριν και η χώρα να ήταν μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ