Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε κατά υπουργών γιατί δεν γίνεται δεκτή τροπολογία που έχει καταθέσει – ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζουν την πίεση αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας να ψηφιστούν οι τροπολογίες που έχουν καταθέσει, παρά την απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου να μη γίνει δεκτή καμία βουλευτική τροπολογία.

Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού, στην Ολομέλεια. “Νιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ στην επίθεση που δεχόμαστε για την κατάθεση τροπολογιών , ιδιαίτερα των βουλευτικών. Εμένα με έστειλαν εδώ οι συμπατριώτες μου από 25 κατοικημένα νησιά για να μάχομαι για τα προβλήματά τους. Από κατοίκους νησιών που δεν ξέρουν ο ένας τον άλλον, δεν έχουνε επαφή… Ο πιο δύσκολος νομός . Νιώθω ότι έχω υποχρέωση μέχρι την τελευταία μέρα που λειτουργεί η βουλή κανονικά να μάχομαι για τα προβλήματα του τόπου μου εδώ μέσα…” είπε ο κ. Καματερός, ενώ “κάρφωσε” τους υπουργούς λέγοντας πως είχαν συμφωνήσει για τις τροπολογίες αυτές .

“Για πείτε μου ποιες είναι οι φωτογραφικές τροπολογίες. Οι τροπολογίες αυτές είναι δουλεμένες όχι μόνο μήνες αλλά και χρόνια. Έχουν συμφωνηθεί με τους υπουργούς πάνω από ένα χρόνο και έπρεπε να συνεννοηθούμε με 2-3 υπουργεία, με υπηρεσίες υπουργείων που δεν συνομιλούσαν μεταξύ τους, αλλά και υπηρεσίες του ίδιου υπουργείου που δεν συνομιλούν μεταξύ τους…Και εδώ έχουμε ευθύνη ως κυβέρνηση, γιατί ο κόσμος δεν αντιλήφθηκε αν υπάρχει διαφθορά στην πάταξη της γραφειοκρατίας . Δεν μπορεί υπουργοί που έχουν συμφωνήσει σε τροπολογίες συγκεκριμένες που λύνουν προβλήματα να μην μπορούν να επιβληθούν και να μας σέρνουν στις υπηρεσίες πάνω από ένα χρόνο. Γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει μετά. Ακόμη και η ίδια κυβέρνηση να είναι, δεν ξέρουμε ποιοι υπουργοί θα είναι, δεν ξέρουμε ποιοι σύμβουλοι, ποιοι διευθυντές θα είναι κι ο κόσμος κάτω ταλαιπωρείται…» τόνισε ο κ. Καματερός, ενώ αναφερόμενος στην τροπολογία που έχει καταθέσει ο ίδιος για μη κατεδάφιση σε κτίσματα που απέχουν 12 μέτρα από εκεί που σκάει το χειμέριο κύμα, σημείωσε:

“Αυτή η τροπολογία είναι η τρίτη ή τέταρτη φορά που έρχεται στη Βουλή. Και η απάντηση των υπουργών ήταν ναι θα τη δούμε, θα τη δούμε στις υπηρεσίες. Ε πόσο θα περιμένουμε; “

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ