Βούτσης: Στη Βουλή δεν έγινε ούτε μία μονιμοποίηση – Για το ζήτημα των αποσπάσεων υπάρχει ο νόμος περί κινητικότητας

«Στη Βουλή δεν έγινε ούτε μία μονιμοποίηση, δεν προσελήφθη ούτε ένας μόνιμος υπάλληλος, αλλά οι 17 θέσεις που υπήρχαν λόγω του 1 προς 4 θα έρθουν όλες μέσω ΑΣΕΠ για συγκεκριμένους χώρους της Βουλής. Ήδη 1000 νέοι άνθρωποι με πολλά προσόντα βρίσκονται σε αυτές τις ακροάσεις» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη. «Επίσης τακτοποιήσαμε μεγάλες εκκρεμότητες οι οποίες είχανε μείνει όπως π.χ. ανανεώσαμε μία και δύο φορές όλες τις συμβάσεις όσων τα προηγούμενα χρόνια εργάζονταν και κυρίως πετύχαμε να μην υπάρχουν αργομισθίες, να δουλεύουν όλοι σε μια Βουλή η οποία απέκτησε καινούργια τμήματα και ταυτόχρονα τακτοποιήσαμε με ίσως και ομόφωνη απόφαση της Βουλής και της Επιτροπής Κανονισμού, 68 ειδικούς φρουρούς των οποίων έληγαν οι 5ετείς ανανεούμενες θητείες» είπε και πρόσθεσε «και σας τα λέω αυτά διότι αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα οποία ειπώθηκαν σήμερα και αναγράφηκαν σήμερα. Δυστυχώς θα πρέπει οι συνάδελφοί σας να αντιληφθούν ότι θα πρέπει να επανορθώσουν».

Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι «για το ζήτημα των αποσπάσεων, υπάρχει ο νόμος περί κινητικότητας, ο 4440/16. Η Βουλή ήταν εκτός αυτού του νόμου, δεν είχε κάνει χρήση μέχρι το 2018» και σημείωσε «Μας έφεραν την πρόταση η Βουλή να ενταχθεί στο σύστημα κινητικότητας του δημοσίου έτσι ώστε όσοι επιθυμούν από όσους εργάζονταν από το 2003, 2005, 2007, 2015 στη Βουλή και είναι από υπουργεία ή από τον δημόσιο τομέα να μπορούν πλέον να μεταταχθούν και να εργάζονται στη Βουλή. Όταν μιλάμε για αποσπασμένους και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος δεν έχουν καμία σχέση με βουλευτές και βουλευτικά γραφεία. Δεν είναι οι αποσπασμένοι των βουλευτών, είναι αποσπασμένοι στις υπηρεσίες της Βουλής εδώ και χρόνια και εργάζονται σε αυτές»

«Ξεκίνησε μια διαδικασία από τον Φλεβάρη η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις πρόσφατες ευρωεκλογές, μια διαδικασία αλληλογραφίας ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μπορούν να πάρουν τη μετάταξη. Οι μισοί απ’ αυτούς έχουν ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία με το ΦΕΚ τους. Για τους άλλους μισούς που δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία και μετά από παρέμβαση και από συζήτηση με τον πρωθυπουργό, παγώσαμε απολύτως αυτές τις διαδικασίες, δηλαδή δεν θα βγούνε ΦΕΚ για τις υπόλοιπες αποσπάσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Δεν έχει λοιπόν καμία σχέση με προσωπικές τακτοποιήσεις, με προεδρικές παρεμβάσεις, με προεδρικές προσλήψεις. Αυτά λοιπόν τα οποία κυκλοφόρησαν προκάλεσαν έναν θόρυβο, μια εύλογη αμηχανία και ταυτόχρονα μια εύλογη αντίδραση του κόσμου» δήλωσε και συμπλήρωσε. «’Έχουμε κάνει συγκεκριμένες τομές από τις οποίες δεν μπορεί κανείς να πάει πίσω για να πάμε στο προηγούμενο καθεστώς όπου υπήρχαν διαφορετικοί, ειδικοί κανονισμοί οι οποίοι δεν είχαν περάσει ποτέ από την Ολομέλεια της Βουλής. Τώρα υπάρχει ένας ενιαίος κανονισμός, ένα ενιαίο σύστημα συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Όλες δε οι μόνιμες προσλήψεις όταν πρόκειται να γίνουν θα πηγαίνουν μέσω ΑΣΕΠ. Όλα αυτά έχουν κατοχυρωθεί με μια πλήρη διαδικασία, με κρίσεις, με αξιοκρατία και έχουν τύχει ευρύτατης συναίνεσης».

Τέλος ο κ. Βούτσης επανέλαβε: «δεν πρόκειται να κάνω ούτε συμψηφισμούς με παλαιότερες καταστάσεις τις οποίες βρήκαμε, διότι το ζητούμενο από τον λαό, από τους πολίτες της Αριστεράς είναι το δικό μας αποτύπωμα να είναι ριζικά διαφορετικό για τη χώρα καθώς βγαίνουμε από την κρίση».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ