Μπαλάφας για τον καβγά με δημοσιογράφους της ΕΡΤ: Έγινε παρεξήγηση… – ΒΙΝΤΕΟ

Ως ”παρεξήγηση” χαρακτήρισε το χθεσινό περιστατικό που σημειώθηκε στον αέρα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Μπαλάφα, και τους δημοσιογράφους της εκπομπής στην οποία ήταν καλεσμένος όταν αποκάλεσαν “επίδομα” τη 13η σύνταξη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή ”Καλημέρα Ελλάδα” με τον Γιώργο Παπαδάκη, ο κ Μπαλάφας επέμεινε πως το μέτρο που ψηφίστηκε δεν είναι επίδομα, αλλά 13η σύνταξη τονίζοντας ότι δεν έγινε σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ. «Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ ωραία όταν αναφέρθηκε το επίδομα αυτό, είπα ότι είναι ένα μόνιμο μόνιμο μέτρο το οποίο καθιερώσαμε. Έχει τη δυνατότητα ο δημοσιογράφος να κρίνει και εγώ να σχολιάσω την μη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας. Άλλο είναι το επίδομα, άλλο η προσωρινή ενίσχυση και άλλο το μόνιμο ψηφισμένο από τη Βουλή μέτρο».

«Είπα ότι σε μέρες που ο κόσμος πρέπει να είναι ενημερωμένος, όλοι και όλες μας θα πρέπει να χρησιμοποιούμε την ελληνική γλώσσα με την σωστή της έννοια και τις σωστές λέξεις. Είπα ότι όλοι πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Έκαναν μια κριτική στο επίδομα που αφορά ένα μέτρο, το οποίο είναι τόσο πολύ καλά ξεκαθαρισμένο, ένα μόνιμο μέτρο. Δεν είπα ”δεν πρέπει να λέτε”. Δεν έχω καμιά διάθεση να πω σε κάποιον πως θα το πει. Είπα απλά ότι δεν το ”λέτε σωστά” . Είπα ότι τον χαρακτηρισμό επίδομα για την 13η σύνταξη τον χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί μας και οπουδήποτε και να δουλεύει κανείς πρέπει να χρησιμοποιεί σωστά την ελληνική γλώσσα . Πιστεύω ότι έγινε μια πλήρης παρεξήγηση αυτού που είπα. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να επιβάλλω σε κάποιον τι θα πει. Δεν έχω διάθεση να επιβάλλω σε κανέναν τι θα πει », πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ