Τζανακόπουλος: Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την άρνηση της ΝΔ

Πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμμετάσχει σε συναινετική διαδικασία ορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι αυτή η απόφαση της ΝΔ “μοιάζει να υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες και αποτελεί ευθεία προσβολή στην ανεξαρτησία του θεσμού της Δικαιοσύνης”.

Εξερχόμενος του υπουργικού συμβουλίου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι μετά την άρνηση της ΝΔ να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για συναινετική λύση στον ορισμό ηγεσίας της Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση προχώρησε στην άσκηση των καθηκόντων και υποχρεώσεών της, όπως αυτά ορίζονται από το Σύνταγμα και το νόμο.

Σο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό κατά τη συνεδρίασή του αποφάσισε να οριστεί: Πρόεδρος του Αρείου Πάγου η κα Ειρήνη Καλού, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η κα Δήμητρα Κοκοτίνη. Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας η Κα Ευαγγελία Νίκα, ο κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης και ο κ. Δημήτριος Μακρής.

Όλοι οι επιλεγέντες δικαστικοί λειτουργοί, υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, έτυχαν ευρύτατης αποδοχής κατά την διαδικασία προεπιλογής στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και χαίρουν της εκτίμησης του δικαστικού και νομικού κόσμου της χώρας.

Αναφερόμενος στη άρνηση της ΝΔ, να προσέλθει στην συναινετική διαδικασία ορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι “επιβεβαίωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση ουδόλως ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας και του Συντάγματος”.

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι η διαδικασία προεπιλογής της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής είχε ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή και της ΝΔ ήδη από τα μέσα Μαΐου. “Η αμφισβήτηση της Νέας Δημοκρατίας δεν βρίσκει απολύτως καμία συνταγματική βάση ενώ η άρνηση της θέτει οριστικά τέλος και στο δήθεν ηθικό επιχείρημα που προβάλλει ενώ ταυτόχρονα μοιάζει να υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες και αποτελεί ευθεία προσβολή στην ανεξαρτησία του θεσμού της Δικαιοσύνης”, τόνισε.

Καταλήγοντας, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι “με δεδομένο ότι η Βουλή συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της μέχρι τη διάλυσή της, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την κατάθεση του νομοσχεδίου των ποινικών κωδίκων”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ