Μητσοτάκης: Στις 26 Μαΐου οι πολίτες θα δώσουν το μήνυμα – Στόχος μας η μείωση των φόρων

«Ξεδιάντροπή υποκρισία» καταλόγισε στον [ρωθυπουργό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Παιανία.

«Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, σηκώνω το γάντι και λέω κάντε την 26η Μαΐου ψήφο εμπιστοσύνης στην ΝΔ και ψήφο απόρριψης στην κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όπως πήγε στο Ζάππειο και βάφτισε το κρέας ψάρι και μίλησε για 13η σύνταξη λες και δεν καταλαβαίνουν οι συνταξιούχοι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, έτσι «θα πάει ξανά στο Ζάππειο και θα προκηρύξει εκλογές».

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, όπου ο κ. Τσίπρας ζήτησε από το Kοινοβούλιο να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, επισήμανε πως «προφανώς θα την έπαιρνε αφού είναι μια ετερόκλητη συμμαχία από πρόθυμους βουλευτές», ενώ συνέστησε στον Πρωθυπουργό «να μην μιλάει για ελίτ ή αν μιλάει να μην κάνει πολυτελείς διακοπές στο Ιόνιο γιατί είναι ξεδιάντροπη υποκρισία».

Επίσης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού και για τα φαινόμενα ανομίας, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας παθαίνει αλλεργία κάθε φορά που μιλάω για την ασφάλεια» και ξεκαθάρισε πως με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία «O νόμος και η τάξη θα εφαρμόζονται και η πόλη δεν θα είναι όμηρος 30 αλητών, τραμπούκων, οι οποίοι στο όνομα της δήθεν υπεράσπισης ενός καταδικασμένου δολοφόνου, -γιατί για αυτό έγιναν όλες αυτές οι φασαρίες- θα έρχονται, θα τα σπάνε όλα και θα φεύγουν ελεύθεροι και ωραίοι. Επειδή ξέρω ότι και εδώ στην Ανατολική Αττική έχετε πολλά ζητήματα ασφάλειας, εμείς θα στηρίξουμε την ελληνική αστυνομία, θα της δώσουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες αλλά και το προσωπικό το οποίο χρειάζεται, για να μπορέσει να κάνει καλά τη δουλειά της».

«Την επόμενα μέρα θέλω να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες να μην σπαταλούν την ψήφο τους σε μικρά κόμματα που δε θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή, αλλά τη νέα αρχή θα την κάνουμε όλοι μαζί, θα την κάνουμε ενωμένοι. Και την επόμενη ημέρα, εφόσον με εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, θέλω να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, και αυτών που δεν μας ψήφισαν, γιατί δεν είμαστε εδώ να διχάσουμε, είμαστε εδώ για να ενώσουμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας ζητώ λοιπόν να βάλουμε τα δυνατά μας αυτές τις τελευταίες 15 μέρες, σας ζητώ να πάτε ο καθένας ξεχωριστά, να βρει αυτούς τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας οι οποίοι ακόμη το σκέφτονται, κάποιοι μπορεί να αλληθωρίζουν προς τα δεξιά, κάποιοι προς τα αριστερά, και να τους πείτε να μην πάει καμία ψήφος χαμένη. Μην σπαταλήσετε την ψήφο σας σε μικρά κόμματα τα οποία δεν θα μπορούν να κάνουν διαφορά την επόμενη ημέρα. Ελάτε, στηρίξτε τη Νέα Δημοκρατία, συμπορευθείτε μαζί μας, να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας απογοητεύσουμε, να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων».

Τέλος, υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησής του θα είναι η μείωση φόρων, οι νέες θέσεις εργασίας και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών, σημειώνοντας ότι: «Ας εκμεταλλευτούμε το χρόνο που μας μένει από τώρα μέχρι τις εκλογές, να μιλήσουμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Να μιλήσουμε για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε, για το πως θα δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης. Με έπιασε μια κυρία ερχόμενος εδώ και μου είπε δύο πράγματα: θέλω από εσένα να σιγουρευτούμε ότι τα παιδιά μας θα γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα και ότι θα στηρίξεις τη μεσαία τάξη. Της απαντώ ναι και στα δύο. Αυτές είναι οι προτεραιότητές μας. Θα χαμηλώσουμε τη φορολογία για όλους, θα χαμηλώσουμε τον ΕΝΦΙΑ για όλους, θα χαμηλώσουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις, θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν επενδύσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ