Το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιό του παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος

Παρουσία εκατοντάδων πολιτών, του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών και του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, παρουσίασε απόψε σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής το ψηφοδέλτιο και το πρόγραμμά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την παράταξη της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος. 

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων, πως «δεν είμαστε τουρίστες της πόλης, ευκαιριακοί επισκέπτες, πλανόδιοι της πολιτικής φιλοδοξίας και διαφημιστικά προϊόντα του οικογενειακού προγραμματισμού. Είμαστε οι άνθρωποι αυτής της πόλης και αυτή είναι η πόλη μας». Όπως είπε, η πόλη της Αθήνας «ξεκινάει από τις γειτονιές της. Δεν εκκινεί και τελειώνει στο ιστορικό κέντρο. Το ιστορικό κέντρο, οι συνοικίες, οι γειτονιές, τα διαμερίσματα, συγκροτούν μία γοητευτική, πολλές φορές αντιφατική πόλη Και στο δικό μου όραμα για την πόλη, δεν υπάρχουν γειτονιές πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Δεν υπάρχει η βιτρίνα και οι πίσω αυλές της πόλης. Δεν υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικά δικαιώματα στην πρόσβαση στον πολιτισμό, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στα σχολεία, στον αθλητισμό».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της «Ανοιχτής Πόλης», ο Νάσος Ηλιόπουλος παρουσίασε 21 έργα συνολικού κόστους 25.500.000 ευρώ και στις επτά δημοτικές κοινότητες. «21 βήματα για μια Αθήνα από την αρχή», όπως τα χαρακτήρισε.

Τα έργα αυτά είναι η ανάπλαση του λόφου Στρέφη, παρεμβάσεις στον λόφο Φιλοπάππου και επαναλειτουργία του κυλικείου Πικιώνη, ειδικό πρόγραμμα ανάπλασης, ανακατασκευής και αξιοποίησης κλειστών και εγκαταλειμμένων οικιών (μονοκατοικίες/διπλοκατοικίες) που ανήκουν σε ιδιώτες πέριξ της πλατείας Βάθης και της πλατείας Μεταξουργείου, πολιτιστικό κέντρο στο Παγκράτι, κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στον Νέο Κόσμο, συγκοινωνιακή σύνδεση Παγκρατίου – Νέου Κόσμου και σύνδεση με μέσα σταθερής τροχιάς και όμορους δήμους (αγορά 3 λεωφορείων 30 θέσεων με leasing για 5 χρόνια), κατοχύρωση του χώρου της Κονίστρας Πετραλώνων (έκταση 8 στρεμμάτων) στην διαχειριστική ιδιοκτησία του δήμου και διαμόρφωσή του σε πλήρη χώρο πρασίνου, με ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους ανάπαυσης, αναψυχής και παρατήρησης, επισκευή της πλατείας και της παιδικής χαράς στο ΠΕΤΡΙΝΟ Βοτανικού και μετατροπή του κτίσματος σε πολυχώρο πολιτισμού με αναψυκτήριο, κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου τύπου μπαλόνι στο Ρουφ, στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, δημιουργία αποχετευτικού δικτύου, διευθέτηση ομβρίων και ρυμοτομική μελέτη, ανέγερση νηπιαγωγείου στο Βότρυς και στο δεσμευμένο χώρο για την ανέγερση του 20ου γυμνασίου στα Κάτω Πατήσια, διαμόρφωση των βιομηχανικών κτιρίων Βότρυ και Κοροπούλη και του υπολειπόμενου ελευθέρου χώρου 11 στρεμμάτων σε βιομηχανικό μουσείο, πολυχώρο πολιτισμού και χώρο πρασίνου, αποχετευτικό έργο ομβρίων στην λεωφόρο Ηρακλείου, απαλλοτρίωση του χώρου της Columbia από το υπουργείο Πολιτισμού και δημιουργία μουσείου Ελληνικής Μουσικής Δισκογραφίας, ανακαίνιση και αποκατάσταση της βίλας Κλωναρίδη και ενοποίηση με το χώρο του πρώην θερινού σινεμά Α-Β που παραμένει κλειστός, δυο νέες Λέσχες Φιλίας (η μια στη πλατεία Βικτωρίας και η άλλη μεταξύ Αχαρνών και Λιοσίων), αναβάθμιση της λεωφόρου Πατησίων (με ανακατασκευή πεζοδρομίων, καθαρισμό και εξωραϊσμό προσόψεων κτιρίων κ.ά.), ανάπλαση της περιοχής Κουντουριώτικα κ.ά..

Ακόμη ανέφερε ότι θα τεθούν κανόνες στην βραχυχρόνια μίσθωση και θα αξιοποιηθούν τα εγκαταλειμμένα κτίρια για στέγαση νέων Αθηναίων, απαλλαγή από τα τροφεία για όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς του δήμου, νέα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και λέσχες φιλίας, χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών, ολοκληρωμένο σχέδιο για πρόληψη, μείωση της βλάβης, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη, διάσπαρτους πράσινους ελεύθερους χώρους (pocketparks) με επίσπευση απαλλοτριώσεων για την αναψυχή των πολιτών και τη βελτίωση του μικροκλίματος της πόλης. Πάρκα σε Γουδή, Ελαιώνα και Ακαδημία Πλάτωνος, ολοκλήρωση της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ