Παυλόπουλος: Η μικρομεσαία επιχείρηση «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας

«Ραχοκοκαλιά» της Οικονομίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τη μικρομεσαία επιχείρηση κατά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με το νέο προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, επισημαίνοντας την συμβολή της στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, «η μικρομεσαία επιχείρηση, την οποία εσείς στηρίζετε και εκπροσωπείτε εν πολλοίς, δικαίως λέγεται “ραχοκοκαλιά” της Οικονομίας. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Δεν υποτιμούμε ούτε τις μεγάλες επιχειρήσεις, ούτε τις μεγάλες επενδύσεις. Μακάρι και να μεγαλώνουν και να γίνονται ακόμη περισσότερες επενδύσεις. Ξέρετε, αυτή είναι η βέλτιστη πορεία της Οικονομίας και η πορεία προς την ανάπτυξη».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η πορεία της μικρομεσαίας επιχείρησης σήμερα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την οικονομική ανάπτυξη και στον τομέα της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης. «Είναι ανάγκη να καταπολεμήσουμε το μείζον, ακόμη και σήμερα, πρόβλημα της ανεργίας. Και η μικρομεσαία επιχείρηση, εφόσον στηριχθεί, μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα. Από μόνη της θα μπορούσε να λύσει ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτού του τόσο σημαντικού προβλήματος. Να ξέρετε ότι είμαι εδώ και στο πλαίσιο του θεσμικού μου ρόλου, για να συμβάλω – όσο είναι δυνατόν – στο έργο σας» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο τόσο για την συνάντηση, όσο και για την στήριξη εξήρε την συμπαράστασή του κατά το προηγούμενο διάστημα του Μνημονίου και πρόσθεσε «Μαζί με την έλευση της νέας διοίκησης, αρχίζει και μια νέα εποχή – νομίζω – μιας και τελείωσαν τα Μνημόνια. Θεωρώ ότι καθήκον και της Πολιτείας είναι να συμπαρασταθεί σ’αυτόν τον κλάδο, ιδιαίτερα γιατί – όπως είπατε – και θέσεις απασχόλησης θα φέρει, αλλά και γενικά θα σταθεί στα πόδια της η ελληνική οικονομία».

Τέλος, υποστήριξε ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι εδώ, χρειάζεται βοήθεια για να σταθεί στα πόδια της και κατέληξε λέγοντας «ο καλύτερος συμπαραστάτης θα θέλαμε να είσθε εσείς, όπως είμαστε σίγουροι ότι θα είσθε, όπως ήσασταν και τα προηγούμενα χρόνια».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ