Μπαλάφας στον Realfm 97,8: Το λογικό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να δεχτεί την πρόσκληση για debate

“Τι μπορεί να φοβάται κάποιος από μια συζήτηση μπροστά στον κόσμο; Η ίδια η ΝΔ υποστηρίζει επίμονα ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι, κύρια, η Ευρώπη, αλλά τα εσωτερικά θέματα, ζητώντας να φύγει άμεσα ο Τσίπρας” είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Επομένως, μετά την πρόσκληση που απεύθυνε ο Πρωθυπουργός στον κ. Μητσοτάκη το λογικό θα ήταν να δεχθεί με μεγάλη ευχαρίστηση. Εξάλλου, ο οποιοσδήποτε έχει πίστη στην ορθότητα των επιχειρημάτων του με χαρά θα δεχόταν μια συζήτηση ενώπιος ενωπίω. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του”, ανέφερε ο κ. Μπαλάφας.

“Η Ελλάδα και η οικονομία της έχουν μπει στον δρόμο της κανονικότητας από το Σεπτέμβριο του 2018, συνεχίζοντας, βέβαια, να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας. Το μεγάλο ποσοστό της φορολογίας -η οποία μας επεβλήθη- είναι κυρίως στα υψηλά εισοδήματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν δέχθηκαν ισχυρή πίεση και τα μεσαία στρώματα την οποία πάμε τώρα να μειώσουμε. Θα υπάρξουν ελαφρύνσεις, σύμφωνα με τα δημοσιονομικά μας περιθώρια, σε λίγες μέρες θα έχουμε τα δεδομένα. Τα υψηλά πλεονάσματα δεν οφείλονται μόνο στη φορολογία, αλλά μεγάλο μέρος τους προέρχεται από το νοικοκύρεμα της οικονομίας και το φρένο που μπήκε στο κλέψιμο, τη μίζα και τη διαφθορά”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Οι αποφάσεις του χθεσινού Euro Working Group όπου εγκρίθηκε η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ που μας όφειλαν από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, μαζί με την άδεια που δόθηκε για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δάνειων προς το ΔΝΤ, δείχνουν μια θετική πορεία η οποία θα αρχίσει να αντανακλάται σύντομα και στην καθημερινότητα των πολιτών”, σημείωσε ο κ. Μπαλάφας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ