• Γεωργούλης: Εάν έκανα δικό μου θίασο θα διάλεγα τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη

  10:37 πμ, Πέμπτη 02 Μάι 2019 10:37 πμ, Πέμπτη 02 Μάι 2019

  Στην απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης.

  “Ένας πολίτης μπορεί να ανταποκριθεί, γιατί όχι και ένας ηθοποιός. Για τους λόγους που αποφάσισα εγώ να κατέβω στις εκλογές, ένας ηθοποιός ίσως να ήταν και η καλύτερη λύση. Διότι όταν άρχισα να κάνω τις συζητήσεις για να κατέβω στις εκλογές, έκανα μια βασική συζήτηση με τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τον κ. Λευτερη Κρέτσο, ο οποίος μου ανέλυσε το όλο θέμα με το cash rebate, πρόκειται για μια νομοθεσία, που επιστρέφει μέρος των εξόδων από οπτικοακουστικές παραγωγές. Στην Αμερική, την Αγγλία και την Γερμανία υπάρχει δεκαετίες τώρα. είναι κάτι πάρα πολύ γνωστό στο εξωτερικό. Δηλαδή ουσιαστικά το θεωρούν δεδομένο αυτό, ενώ εμείς στην Ελλάδα δεν το είχαμε μέχρι πρόσφατα. Τα τελευταία χρόνια που συναναστρέφομαι με το εξωτερικό, με την πρώτη ευκαιρία που ερχόμουν στην Ελλάδα έλεγα ότι αυτό πρέπει να γίνει. Αυτό το πράγμα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο τα κινηματογραφικά δρώμενα, αλλά μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς, όπως πχ στα οικονομικά. Αν δηλαδή έρθουν μεγάλες παραγωγές στην Ελλάδα όπως το Mama mia μπορούν να αφήσουν πολλά χρήματα στην χώρα μας. Μια τέτοια μεγάλη παραγωγή που θα κοστίσει πχ 80 εκατομμύρια, τα 30 μπορούν να μείνουν στον τόπο μας. Μιλάμε για μια πολύ καλοστημένη επιχείρηση η οποία επιπλέον βοηθάει και στο κομμάτι του τουρισμού, διότι γίνεται μεγάλη διαφήμιση” είπε ο κ. Γεωργούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο onlarissa.gr και πρόσθεσε:

  “Γι’ αυτόν τον λόγο κατεβαίνω στις εκλογές και γι’ αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι με κέρδισε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο κ. Κρέτσος με τον οποίο ταυτιστήκαμε πολύ πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό λοιπόν μπορεί να ανοίξει περισσότερο και να γίνει ακόμη πιο δυνατό. Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό μέτρο που πρέπει να το υποστηρίξουμε πιο πολύ διότι δεν αφορά μόνο τους ηθοποιούς ή τους παραγωγούς αλλά αφορά τα πάντα οικονομία, τουρισμό, ανεργία και ακόμη και το πρεστίζ που μπορεί να έχει η χώρα προς τα έξω”.

  Στο ερώτημα εάν υπάρχει κάτι με το οποίο να διαφωνεί με τον κ. Τσίπρα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής απάντησε: “Καταρχάς, δεν μπορείς να συμφωνείς ή να διαφωνείς σε όλα με κάποιον. Η προσέγγισή μου σε όλη αυτή την ιστορία είναι καθαρά πάνω στον πολιτισμό, γιατί αν μπω σε άλλες διαδικασίες θα αρχίσω να ακυρώνω αυτό που έχω από την αρχή ως στόχο. Αν χρειαστεί να διαφωνήσω με κάτι που είναι κόντρα με τα πιστεύω μου, τότε θα ακολουθήσω τα πιστεύω μου και σε αυτό είμαι ξεκάθαρος”.

  Ερωτηθείς ποιους πολιτικούς θα ήθελε μαζί σε έναν θίασο ο κ. Γεωργούλης ανέφερε: “Θα ήθελα σίγουρα και τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, διότι στο θέατρο στην δραματουργία χρειάζεσαι εντάσεις και αμφίρροπες δυνάμεις. Μόνο μέσα από τις συγκρούσεις στην δραματουργία δημιουργείς καινούριους δρόμους. Οπότε θα τους έβαζα να φτιάξουν μια κυβέρνηση μαζί”.

  Πηγή πληροφοριών: onlarissa.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα