Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Θα μετατρέψω την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

«Όποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά μέλους της κυβέρνησης, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Θα συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης, όχι για αυτά που θέλετε εσείς» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη.

O κ. Τσίπρας, παίρνοντας τον λόγο στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι προσπαθεί να “δραπετεύσει” από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του, καταφεύγοντας σε ένα σπάνιο και πρωτοφανή “επικοινωνιακό αντιπερισπασμό”. Αντιπερισπασμό, είπε, που “αναδεικνύει τον πανικό που βρίσκεται ο ίδιος και το επικοινωνιακό επιτελείο του προκειμένου να δραπετεύσει από μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση στα κρίσιμα ζητήματα”.

“Είναι προφανές ότι επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα και επιχειρεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας αν το ύφος του κ. Πολάκη είναι καλό ή κακό, αν είναι ευγενής ή αγενής καθώς κατάγεται και από τα Σφακιά και γνωρίζει όπως φαίνεται -καθώς είναι κοντοχωριανός -το ύφος το αψύ των Σφακιανών και θέλει να συζητάμε για αυτό όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε, όχι για το δώρο των Χριστουγέννων που θέλετε να καταργήσετε , όχι για την οικονομία που βγαίνει από την κρίση, όχι για τα θαλασσοδάνεια που θέλετε να κουκουλώσετε. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη” τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ