Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στον Realfm: Ανεπίτρεπτο τα κόμματα να χρησιμοποιούν τις ενέργειες δικαστικών λειτουργών όπως τα βολεύει

Αιχμές για τα πολιτικά κόμματα και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη, άφησε μιλώντας στον Real FM 97,8 και τον Νίκο Μπογιόπουλο. ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης.

Με αφορμή την υπόθεση της Novartis και τις δηλώσεις του ΑνδρέαΛοβέρδου , είπε: “Το γεγονός ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί θεωρήθηκαν ή θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, δεν τους δίνει το δικαίωμα να καταφέρονται κατά δικαστικών λειτουργών με βαρείς χαρακτηρισμούς και να τους αποδίδουν σκοπιμότητες. Πολύ περισσότερο αυτό αφορά τα πολιτικά κόμματα. Δεν μπορεί , για παράδειγμα, ο κύριος Λοβέρδος να λέει ότι γενικά έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη αλλά όχι στους εισαγγελείς που έστειλαν τη δικογραφία στη Βουλή, γιατί αυτοί οι εισαγγελείς καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο τους. Αυτοί οι εισαγγελείς, είναι οι ίδιοι, που έθεσαν στο αρχείο τις υποθέσεις άλλων πολιτικών. Εδώ υπάρχει αντίφαση. Το ίδιο αντιφατική είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι ανεπίτρεπτο για κάθε πολιτικό κόμμα να χρησιμοποιούν κατά πώς τους βολεύει τις ενέργειες δικαστικών λειτουργών. Όπως ανεπίτρεπτο είναι να παραβιάζει η κυβέρνηση το τεκμήριο της αθωότητας και να λέει για τους συγκεκριμένους πολιτικούς ότι έστηναν δουλειές και έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας εις βάρος του λαού.Όταν ένα πολιτικό κόμμα απαξιώνει έναν θεσμό και τον χρησιμοποιεί με πολιτικές επιδιώξεις, γιατί απορούμε από την έλλειψη εμπιστοσύνης του λαού προς τους δημοκρατικούς θεσμούς; Από το 1989 και την εποχή Κοσκωτά, στην Ελλάδα, ζούμε σε ένα κλίμα καταγγελιών για σκάνδαλα. Γίνονται διαρκείς εξεταστικές στη Βουλή, χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Το ίδιο γίνεται και στο εξωτερικό. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Τέτοιες υποθέσεις χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο με σκοπό να αποπροσανατολίσουν από τα βαθιά πολιτικά προβλήματα και για να χτυπούν τον πολιτικό τους αντίπαλο. Με αυτόν τον τρόπο της σκανδαλολογίας, ούτε οι θεσμοί, ούτε ο τόπος βγαίνουν ωφελημένοι. Αντίθετα, οι δικαστές επιφορτίζονται με έναν κόντρα ρόλο για να επιλύσουν πολιτικές διαφορές”.

.

Ακούστε τι είπε:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ