Στη Βουλή η επικεφαλής της Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος για την υπόθεση Πετσίτη

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε η συζήτηση του αιτήματος της ΝΔ για ακρόαση της επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες Άννας Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη σκιά των δημοσιευμάτων γύρω από την υπόθεση Πετσίτη– ΔΕΠΑ- ELFE.

Προς έκπληξη όλων η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου έκανε αμέσως δεκτό το αίτημα, σε μια κίνηση η οποία ερμηνεύθηκε ως προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας να δείξει ότι δεν φοβάται κάτι από την υπόθεση.

Με την έναρξη της διαδικασίας η κ. Χριστοδουλοπούλου δήλωσε ότι συναινεί στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας εκφράζοντας ωστόσο τον προβληματισμό αν η Επιτροπή και γενικώς το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να λειτουργεί με βάση τα fake news. “Είναι fake news αυτά που ζητά η Νέα Δημοκρατία;” αντέδρασε έντονα ο Γιάννης Τραγάκης από την αξιωματική αντιπολίτευση. Η Πρόεδρος της Επιτροπής επέμεινε λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή όλη η ανθρωπότητα ασχολείται με τα fake news. “Διερωτώμαι αν εμείς νομιμοποιούμαστε να δρομολογούμε πολιτικές πρωτοβουλίες με βάση τα δημοσιεύματα του Τύπου. Ο καταστατικός χάρτης της Αρχής προβλέπει ότι διέπονται από το απόλυτο απόρρητο και την εχεμύθεια. Γιατί είναι αρχή κυρίως διωκτική. Πιστεύετε ότι θα ρωτήσετε την κ. Ζαΐρη αν είναι αλήθεια ότι έδιωξε έναν υπάλληλο ο οποίος δεν της έκανε τη δουλειά και θα σας απαντήσει; Είναι ένα ζήτημα που για πολλοστή φορά εμπλέκετε τις κομματικές σας ανάγκες στην επιτροπή Θεσμών. Είμαι υποχρεωμένη να υπερασπιστώ το κύρος της. Αλλά επειδή είναι προεκλογική περίοδος με νοσηρό κλίμα κι επειδή είτε επειδή είναι σκάνδαλο είτε επειδή είναι συμψηφισμός σκανδάλων πρέπει να ειπωθούν όλα συναινώ να έρθει και η κ. Ζαΐρη και ο υπάλληλος ο οποίος παραιτήθηκε” είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου αιτιολογώντας την αποδοχή του αιτήματος της ΝΔ. Η πρόεδρος της Επιτροπής μάλιστα ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής να κληθεί αμέσως μετά και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να συνταχθεί ειδική έκθεση για τα fake news.

Παρά την άμεση αποδοχή του αιτήματος της ΝΔ η ένταση δεν έλειψε με τους τόνους να ανεβαίνουν στην απάντηση του κ. Τραγάκη.

“Επειδή με προκαλείτε το πικρό ποτήρι θα το πιείτε μέχρι τέλους. Εγώ δεν μίλησα για δημοσιεύματα. Μίλησα για σοβαρές υποθέσεις. Υπάρχει σε αυτό η κατάθεση του κ. Κιτσάκου, ο οποίος είχε ονοματίσει και είχε φέρει αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο με το δελτίο εισόδου του κ. Πετσίτη στη ΔΕΠΑ. Όταν θα κληθεί η κ. Ζαΐρη εδώ, μετά να καλέσουμε και τον κ. Κιτσάκο” είπε ο κ. Τραγάκης. “Όσους θέλετε” απάντησε η κ. Χριστοδουλοπούλου εμφανώς εκνευρισμένη.

Καταλήγοντας η επιτροπή συμφώνησε να κληθούν σε πρώτη φάση -πιθανότατα τη μεθεπόμενη εβδομάδα- η κ. Ζαΐρη αλλά και ο παραιτηθείς υπάλληλος της αρχής ο οποίος διερευνούσε την υπόθεση ΔΕΠΑ – ELFE.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ