Τσίπρας: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πλέον μια Διεθνής Συμφωνία η οποία θα εφαρμοστεί

Οι αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας χρησιμοποίησαν τα ίδια επιχειρήματα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά σημείωσε πως ο ίδιος βρίσκεται σήμερα στα Σκόπια εκπροσωπώντας όλους τους Έλληνες και αυτούς που διαφωνούν και αυτούς που διαφωνούν.

Παρατήρησε πως η διαφωνία είναι δικαίωμα στις δημοκρατίες, όμως υπάρχουν και οι διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται και η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πια μια Διεθνής Συμφωνία η οποία θα εφαρμοστεί.Δεν ισχύει αυτό που λένε ορισμένοι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί προβλήματα, αντίθετα επιλύει προβλήματα που δημιουργήθηκαν τριάντα χρόνια, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ καταλόγισε υποκρισία σε όσους εκφράζουν αυτόν τον ισχυρισμό και σημείωσε ότι οι καλοπροαίρετοι θα πειστούν με την πάροδο του χρόνου, όχι όμως οι κακοπροαίρετοι και οι υποκριτές.

Η σταθερότητα στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας θα είναι το “αντάλλαγμα” για την ανάληψη από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις της προστασίας του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, είπε ότι είναι καλοδεχούμενο το ενδιαφέρον των μεγάλων δυνάμεων για την περιοχή, αλλά όχι με όρους του παρελθόντος και επισήμανε ότι οι λαοί έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν διαμορφώνοντας οι ίδιοι το δικό τους μέλλον.

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στις δύο χώρες, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Ζάεφ φιλοδοξούν να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, ενώ προσέθεσε πως δεν αλλάζει κάτι που είναι προς όφελος των λαών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ