Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία θα αλλάξει ξανά

Στην τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Δεν ξέρουμε τι θα είναι ακόμα γιατί υπάρχουν έντονες φήμες ότι μέχρι να ψηφιστεί η κυβέρνηση θα φέρει και άλλες τροποποιήσεις γιατί δεν αντέχει να ψηφίσει τη ρύθμιση αυτή χωρίς συμφωνία με την τρόικα λόγω των ενδεχόμενων επιπτώσεων που μπορεί να έχει στο τραπεζικό σύστημα. Επομένως, είναι πρόωρο κανείς να συζητάει για τη ρύθμιση γιατί υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η ρύθμιση θα αλλάξει ξανά”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

“Έτσι και αλλιώς ξέραμε από την αρχή ότι η συμφωνία επί της αρχής κυβερνήσεως και δανειστών ήταν να περιοριστεί η περίμετρος, ένα το κρατούμενο. Το δεύτερο το οποίο βλέπουμε ότι σε σχέση με προηγούμενα σχέδια που είχαν παρουσιαστεί πριν από μερικές μέρες η περίμετρος είναι περισσότερο περιορισμένη, προφανώς λόγω των συζητήσεων με τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη. Το τρίτο που βλέπουμε είναι ότι υπάρχει μία γραφειοκρατία στην όλη αντιμετώπιση του θέματος, δηλαδή υπάρχει η περιβόητη ηλεκτρονική πλατφόρμα που ήταν και στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τα επιχειρηματικά δάνεια που κατέληξε τελικά σε μία τρύπα στο νερό, δηλαδή σε μεγάλες καθυστερήσεις που εικάζουμε ότι θα έχουμε και σε αυτή την περίπτωση. Επίσης, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει καμία ρύθμιση για τους συνεπείς, οι οποίοι είναι παραπάνω από τους άλλους… Είναι μία κυβέρνηση που έχει μία ροπή στα πανηγύρια και δύο ευρώ να έλεγε ότι πρέπει να είναι οι καταθέσεις θα έλεγε ότι σώνεται αυτός που έχει ένα ευρώ”.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέλυσε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΝΔ για τα μεγάλα έργα και τόνισε μεταξύ άλλων: “Εμείς έχουμε δύο προβλήματα, το ένα πρόβλημα αυτή την ώρα είναι ότι δεν υπάρχουν έργα για μετά, δηλαδή αν πάμε με τις κλασικές μεθόδους εμείς δεν θα κάνουμε δουλειά για την επόμενη κυβέρνηση, θα κάνουμε δουλειά για την μεθεπόμενη κυβέρνηση, δηλαδή στην επόμενη τετραετία κινδυνεύουμε να μην κάνουμε τίποτα. Το δεύτερο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά που απαιτούνται για να γίνουν μία σειρά από έργα. Ως προς τις μεθόδους, υιοθετούμε μία καινούργια μέθοδο πρώτη φορά στην Ελλάδα που ισχύει σε πολλές χώρες και που έχει πάρει και την έγκριση των Βρυξελλών, εμείς το λέμε πρόταση καινοτομίας”.

“Ως προς τα χρήματα, εμείς μιλάμε για επενδύσεις 10 με 12 δισ. ευρώ. Από αυτά από το ΕΣΠΑ θα έχουμε γύρω στα τέσσερα δισ. ευρώ για έργα, άρα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε με άλλες μεθόδους”, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ