Ασημακοπούλου στον Realfm 97,8: Η τροπολογία είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής

Στην πρόθεσή της να παραιτηθεί από τη θέση της βουλευτού και την τροπολογία για την άρση ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Αυτό ήταν εντελώς αυτονόητο, δεν δηλώσαμε κάτι περίεργο. Κατ’αρχάς με αυτό το καθεστώς δεχτήκαμε να είμαστε υποψήφιοι και κατά δεύτερον καταψηφίσαμε τη διάταξη. Όταν καταψηφίζεις μία διάταξη και να λες ότι είναι λάθος, να τη χρησιμοποιεί ο δίπλα σου και μετά να τη χρησιμοποιείς εσύ”, δήλωσε η κ. Ασημακοπούλου και σημείωσε:

“Δεν είναι το νόμιμο μόνο, είναι και το ηθικό, το σωστό είναι αυτό. Εγώ έτσι και αλλιώς είχα πει από την πρώτη στιγμή στον κ. Μητσοτάκη ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου στην εγχώρια πολιτική σκηνή, θέλω να δώσω αυτή τη μάχη και όταν θα είμαι επισήμως υποψήφια θα φύγω από τη Βουλή. Δεν είναι κάτι παραπάνω από το αυτονόητο. Και ο κ. Μεϊμαράκης και εγώ σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ θεωρήσαμε ότι πρέπει να το προαναγγείλουμε”.

Σχετικά με την τροπολογία για την άρση ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή που υπερψηφίστηκε στη Βουλή η κ. Ασημακοπούλου ανέφερε ότι “είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής, δηλαδή πώς τους ήρθε τώρα ξαφνικά να το κάνουν αυτό, η διάταξη είναι τόσα χρόνια. Γιατί ήρθε τώρα και δεν ερχόταν όταν άλλαξαν τον εκλογικό νόμο; Όταν αλλάζεις τον εκλογικό νόμο αποφασίζεις τι είναι σωστό και τι θεωρείς ότι είναι λάθος. Ο κ. Τσίπρας βασίζεται σε αυτούς τους δύο βουλευτές για να έχει τη δεδηλωμένη. Δεν θέλει να χάσει τη δεδηλωμένη. Γιατί αυτό που ίσως δεν καταλαβαίνει ο κόσμος είναι ότι δεν μπορείς βεβαίως να είσαι και βουλευτής και ευρωβουλευτής, αλλά ορκίζεσαι ευρωβουλευτής αργά το καλοκαίρι, δεν ορκίζεσαι αμέσως. Και να εκλεγούν αυτοί και να πρέπει να φύγουν θα κάτσουν 1,5 μήνα και μετά αρχίζουν τα λεγόμενα θερινά τμήματα. Στα θερινά τμήματα μπορείς να φτιάχνεις τις πλειοψηφίες όπως θες εσύ. Το ερώτημα που τίθεται είναι, ο κ. Τσίπρας εάν αυτοί οι δύο άνθρωποι εκλεγούν -εάν δεν εκλεγούν έχει εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να έχει τους 151- θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ξανά για να δούμε εάν έχει τους 151 ή θα κρυφτεί πίσω από τα θερινά τμήματα; Όλο αυτό δεν έχει να κάνει με το τι πιστεύει κανείς ότι είναι σωστό, νόμιμο και ηθικό, έχει να κάνει με τακτικισμούς πολιτικούς για να διατηρήσει τη δεδηλωμένη κυβέρνηση”

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ