Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Πιστεύει κανείς ότι ο Τσίπρας μπορεί να διαβάσει Λατούς; Μέχρι spiderman φτάνει

“Σίγουρα κανένας δεν είχε διαβάσει Λατούς, αποκλείεται να είχε διαβάσει και να το διαφήμιζε, ούτε είχε ακούσει συνεντεύξεις του”, είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Ο Λατούς λέει κάτι απίστευτα μαργαριτάρια στα βιβλία του, εισηγείται να καταργήσουμε τα αυτοκίνητα και να πηγαίνουμε με τα πόδια, εισηγείται την αυτονομία της Κρήτης, εισηγείται την άμεση επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτά όντως ο Τσίπρας τα υποστηρίζει, γιατί έκανε ακριβώς το αντίθετο ως Πρωθυπουργός. Πιστεύει κανείς ότι ο Τσίπρας μπορεί να διαβάσει τέτοια βιβλία; Ο Τσίπρας μέχρι Μπλεκ, spiderman φτάνει, δεν φτάνει παραπάνω”, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

“Εδώ υπάρχουν δύο θέματα, το πρώτο ως προς τις διώξεις χθες για τη Μάνδρα ότι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το πόρισμα της κ. Παπασπύρου. Η κ. Παπασπύρου θυμίζω είχε εκδώσει με οκτώ μήνες καθυστέρηση το πόρισμα της για την τραγωδία στη Μάνδρα και όπως θυμόμαστε όλοι είχε εξαιρέσει παντελώς τις ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής, τη θεώρησε μη αρμόδια. Αντίθετα, ο εισαγγελέας η πρώτη στην οποία ασκεί δίωξη είναι η κ. Ρένα Δούρου και η Περιφέρεια Αττικής. Αυτό έχει την πολιτική του σημασία ως προς την αντικειμενικότητα των ερευνών της κ. Παπασπύρου, για την οποία εμείς συχνά έχουμε μιλήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι δυστυχώς δεν επιτελεί το έργο της ως ανεξάρτητη Γενική Γραμματέας Δημοσίας Διοίκησης αλλά ως κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τον θεσμό τον οποίο έχουμε δημιουργήσει για τον έλεγχο της διοίκησης. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Διοίκησης δεν μπορεί να παίζει κομματικά παιχνίδια, η κ. Παπασπύρου το κάνει σε σταθερή βάση εδώ και 2,5 χρόνια”, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

“Ο Τσίπρας στη Βουλή έλεγε ότι η Novartis κόστισε στον ελληνικό λαό 23 δισ. και το πόρισμα της κ. Παπασπύρου λέει ότι η ζημία που βρήκε είναι 125 εκατ. Γιατί θα ήταν πολιτικά αδύνατο να είμαι εγώ στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ εάν μου είχε ασκηθεί δίωξη για τη Novartis, αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό να στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως Περιφερειάρχη Αττικής την κ. Δούρου που έχει πλέον 130 διώξεις; Το πλημμέλημα της κ. Δούρου, είναι πλημμέλημα έως δέκα χρόνια φυλακή, είναι για φόνους εξ αμελείας, για παράβαση καθήκοντος, για βαριά αμέλεια. Αυτές είναι τρομερές κατηγορίες. Βλέπετε να ιδρώνει το αυτί κανενός συριζαίου και να είπε ένας ότι δεν μπορούμε να έχουμε Περιφερειάρχη την κ. Δούρου; Οι άνθρωποι αυτοί είναι υποκριτές και θέλουν να τα έχουν πάντα μονά – ζυγά δικά τους”.

“Ξέρετε τι σημαίνει αυτό που ψηφίζεται το μεσημέρι, ότι θα βάλουν υποψηφιότητα εάν εκλεγούν θα γίνουν ευρωβουλευτές, εάν δεν εκλεγούν θα συνεχίσουν να είναι βουλευτές. Αυτό δεν είναι πολιτική συναλλαγή, τι είναι; Εγώ τον Δανέλλη τον βάζω μία σκάλα παρακάτω για έναν λόγο γιατί πιστεύω ότι τις Πρέσπες θα τις ψήφιζε ούτως ή άλλως. Η Κουντουρά όμως που έλεγε έξι μήνες πριν ‘αίσχος’ σε όποιους βουλευτές θα την ψηφίσουν… Είναι μία συναλλαγή χυδαία που γίνεται μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού από έναν Τσίπρα χωρίς ειδικούς φραγμούς και από πρόθυμους βουλευτές οι οποίοι αλλάζουν την ψήφο τους”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ