• Κυρώσεις σε βάρος βουλευτών που φωτογράφισαν το ψηφοδέλτιό της ζήτησε η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ

  8:11 μμ, Τρίτη 19 Μάρ 2019 8:11 μμ, Τρίτη 19 Μάρ 2019

  Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

  Αυστηρές κυρώσεις σε βάρος των συναδέλφων της βουλευτών οι οποίοι ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής στην πρώτη ψηφοφορία της Συνταγματικής Αναθεώρησης φωτογράφισαν και διέρρευσαν στα ΜΜΕ το ψηφοδέλτιό της ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη.

  Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου στο οποίο περιέχονται ρυθμίσεις για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων και επικεντρώνοντας τα πυρά της στον συνάδελφό της στον ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη ο οποίος “συνελήφθη” από την κάμερα της Βουλής να σηκώνει το κινητό του την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων η κα Κασιμάτη μίλησε για τη βία που μπορούν να υποστούν οι γυναίκες ακόμα και εντός του Κοινοβουλίου αναφερόμενη στο δικό της παράδειγμα: “ Στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία τρεις άνδρες βουλευτές πήραν το ψηφοδέλτιο μιας γυναίκας συναδέλφου τους και είτε επειδή διαφωνούσαν με την ψήφο της, είτε επειδή θεώρησαν ότι μπορούν να το κάνουν αποφάσισαν ότι να φωτογραφίσουν το ψηφοδέλτιο, να το διαρρεύσουν στα ΜΜΕ και να διαμορφώσουν διάφορες εντυπώσεις για το πρόσωπο της βουλευτού. Ένας εξ αυτών μου ζήτησε συγγνώμη και μου είπε τι να έκανα, να μάλωνα με τους άλλους;” είπε αρχικά η κα Κασιμάτη.

  Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίστηκε ωστόσο μόνο στην καταγγελία του γεγονότος αλλά ζήτησε επί της ουσίας την παραπομπή των τριών μελών της εφορευτικής επιτροπής (Καραγιαννίδης, Φωτήλας, Μπαξεβανάκης) στην επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας: “Υπάρχει μεγάλη υποχρέωση για εμάς . Πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα. Το προεδρείο θα πρέπει να εφαρμόσει πραγματικές κυρώσεις σε βάρος τους. Πρέπει να τύχουν δημόσιας μομφής . Γιατί όταν αυτά γίνονται με ανοικτές τις κάμερες φανταστείτε τι γίνεται σε άλλες περιπτώσεις. Κι όπως λέει και ο Μπρέχτ η κακία έφερε τη βλακεία ή η βλακεία την κακία. Απάντηση δεν έχει δοθεί” κατέληξε.

  Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο οποίος εξαπέλυσε και αυτός σφοδρά πυρά σε βάρος του κ. Καραγιαννίδη λέγοντας μάλιστα ότι η μομφή περί διάκρισης φύλων θα μπορούσε να είναι και ελαφρυντική: “Τα πράγματα είναι ακόμα σοβαρότερα για τον κ. Καραγιαννίδη. Δεν πρέπει να σχετίζεται με τη διάκριση του φύλου αυτό που έκανε αλλά με την παραβίαση του απορρήτου της διαδικασίας”.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα