Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8: Το κλίμα για την Ελλάδα στην Ουάσινγκτον είναι πολύ θετικό – Προβληματίζει η συμπεριφορά της Τουρκίας

“Το κλίμα για την Ελλάδα στην Ουάσινγκτον είναι πάρα πολύ καλό, πολύ θετικό. Έχω επισκεφτεί την Ουάσινγκτον πολλές φορές στο παρελθόν, βλέπω ότι αυτή η περίοδος είναι μια περίοδος άνθησης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Η τελετή χθες στον Λευκό Οίκο για την ημέρα της Ανεξαρτησίας, όπως λέγεται εδώ, είναι μία γιορτή μεγάλης και έντονης σημειολογίας” δήλωσε ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Εμείς μεταφέρουμε στο εξωτερικό όλα τα επιχειρήματα, τις ανησυχίες, τις αγωνίες που εκφράσαμε για την επιζήμια συμφωνία. Η επιχειρηματολογία μας είναι στηβαρή. Ξέρουμε ότι αμερικανική διοίκηση δεν συμπίπτει με την ανάγνωση που κάνουμε, αλλά αντιλαμβάνονται τους λόγους και τα επιχειρήματα που μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη κράτησε αυτές τις αποστάσεις που κράτησε από αυτή τη συμφωνία. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα όσον αφορά την επικοινωνία, αν θέλετε την αποδοχή των θέσεων της ΝΔ στις ΗΠΑ. Ναι υπάρχει διαφορετική ανάγνωση αλλά και η επιχειρηματολογία και οι λόγοι μας είναι κατανοητοί. Από εδώ και πέρα, αυτό που και εγώ θα αναδείξω στις συναντήσεις μου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αυτό που υπάρχει διάχυτο στην ατμόσφαιρα είναι ένας έντονος προβληματισμός για το πως κανείς θα αντιμετωπίσει την πορεία της Τουρκίας” τόνισε.

“Η Τουρκία με τον τρόπο που φέρεται αλλά και όσα δηλώνονται από την ηγεσία της εμφανίζονται περισσότερο ως ένα πρόβλημα αστάθειας στην περιοχή παρά ως ένας παράγοντας σταθερότητας. Και αυτό προβληματίζει πολύ και εδώ” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ