Τασούλας: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα σταθμίσει αν πρέπει να περατωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Η τύχη της αναθεώρησης βρίσκεται στον αέρα καθώς ήδη από το πρωί κορυφαίοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε ξεκάθαρα, είτε με έμμεσο τρόπο δηλώνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στην επόμενη Βουλή είναι πιθανό να κηρύξει άγονη τη διαδικασία ώστε η αναθεώρηση να εκκινήσει από την αρχή συμπεριλαμβάνοντας τόσο το άρθρο 16 για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και το άρθρο για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σαφές προς αυτή την κατεύθυνση ήταν το μήνυμα που έστειλε ο ίδιος ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας χαρακτηρίζοντας ως περιττές, στην πλειοψηφία τους τις διατάξεις οι οποίες θα “προκριθούν” για την επόμενη Βουλή: “Τα απομεινάρια αυτής της διαδικασίας που θα πάνε στην επόμενη Βουλή θα είναι χαοτικές, περιττές και εκτός τόπου και χρόνου διατάξεις με ελάχιστες εξαιρέσεις” είπε αρχικά ο κ. Τασούλας.

Επιβεβαιώνοντας πως το σενάριο να κηρυχθεί άγονη αυτή η διαδικασία είναι ακόμα πάνω στο τραπέζι πρόσθεσε: “Θα κληθεί η ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να σταθμίσει αν αξίζουν τον κόπο να μετατραπούν σε αναθεώρηση ή να προχωρήσουμε σε μία εξ υπ’ αρχής διαδικασία που θα δώσει την αναγκαία βαρύτητα με αναθεώρηση όλων εκείνων των άρθρων που εσείς δεν τολμήσατε να προτείνετε λόγω εχθροπάθειάς σας τάχα προς τον νεοφιλελευθερισμό”.

Λίγη ώρα αργότερα πάντως και ο Γιάννης Τραγάκης της ΝΔ τόνισε με νόημα ότι αν αυτή η διαδικασία κηρυχθεί γόνιμη τότε είναι πιθανό να φτάσουμε ακόμα και μέχρι το 2028 για να αναθεωρηθεί το άρθρο 16.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ