Στη Μόρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης – ΦΩΤΟ

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών στη Μόρια επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, επίσης, ξεναγήθηκε από το προσωπικό στους χώρους. Έφθασε στη Μόρια λίγο μετά τις 15:00 και ενημερώθηκε από τον διοικητή του Κέντρου, Ιωάννη Μπαλμπακάκη, για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, το ΚΥΤ έχει σχεδιαστεί για 3.100 άτομα, ενώ φιλοξενούνται σήμερα 5.225, με τη συντριπτική πλειονότητα (83%) να είναι Αφγανοί.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΝΔ, “έπρεπε να επισκεφθεί για τρίτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Μόρια για να κάνουν όλως τυχαίως σήμερα την εμφάνισή τους οι πρώτες μπουλντόζες οι οποίες θα αναλάβουν την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού. Οι αρμόδιοι στον καταυλισμό τις περίμεναν από τον Οκτώβριο καθώς αυτή ήταν η τελευταία δέσμευση της κυβέρνησης η οποία θα είχε υποτίθεται ολοκληρώσει το έργο το 2017”.

Και προστίθεται: “Η έλλειψη ωστόσο ενός συστήματος βιολογικού καθαρισμού δεν είναι ασφαλώς το μόνο πρόβλημα της Μόριας. Στην περιοχή γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων οι συνθήκες που επικρατούν εξακολουθούν να είναι απάνθρωπες και ντροπιαστικές για μια ευρωπαϊκή χώρα. Αρκεί μόνον το εξής: κάθε χημική τουαλέτα που βρίσκεται στον περίβολο του κέντρου αναλογεί σε περισσότερους από 25 ανθρώπους και ένα ντους σε περισσότερους από 85”.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης σημειώνεται: “Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων, για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης τους συνεχάρη, το μεγαλύτερο πρόβλημα -εκτός από τις συνθήκες υγιεινής- παραμένει η μεγάλη καθυστέρηση στην διαδικασία εξέτασης και χορήγησης ασύλου. Καθυστέρηση που, όπως εξήγησαν στον κ. Μητσοτάκη οι αρμόδιοι, οφείλεται πρωτίστως στο χρονοβόρο νομικό πλαίσιο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και το οποίο επανειλημμένα έχει δεσμευθεί ότι θα αλλάξει η Νέα Δημοκρατία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ