Κόντρα για την τιμολόγηση των φαρμάκων – Ξανθός σε ΝΔ: Θέλετε να κυβερνήσετε τρομάρα σας

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Την οξύτατη αντίδραση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού προκάλεσε η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας η οποία χαρακτήριζε τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τον νέο τρόπο τιμολόγησης φαρμάκων ως δώρο στις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια ο κ. Ξανθός επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωσή της προκλητική και θρασύτατη:

«Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας δίνει το σήμα τεράστιας αναξιοπιστίας και τεράστιας ανυποληψίας απέναντι στη φαρμακευτική αγορά. Θέλετε και να κυβερνήσετε τρομάρα σας, με τέτοια ανεύθυνη, δημαγωγική και λαϊκιστική στάση. Το μόνο που θέλετε είναι να πλήξετε ηθικά την κυβέρνηση αλλά δεν θα τα καταφέρετε», είπε ο Υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί της συγκεκριμένης τροπολογίας ενώ λίγη ώρα νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς αιτιολογούσε τον χαρακτηρισμό «δώρο στις πολυεθνικές» ως εξής:

«Ενώ ο νόμος της ΝΔ προέβλεπε ότι η τιμή των φαρμάκων καθοριζόταν από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της Ε.Ε., από σήμερα οι τιμές θα καθορίζονται με βάση τις δύο χαμηλότερες τιμές όχι της Ε.Ε, αλλά μόνο της ευρωζώνης. Έτσι όμως αποκλείονται όλες οι φτωχότερες χώρες με τις χαμηλότερες τιμές και διευκολύνονται για πρώτη φορά οι αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων σε 55 χώρες».Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ